lauantai 21. tammikuuta 2017

Kaupunkikettuja ja haukkojaLähdin eilisen valokokemuksen innoittamana odottelemaan Ramsaynrantaan auringonnousua. Nenä kohti Seurasaarta ja Tamminiemeä odotin kiihkeästi aamun ensimmäisten säteiden ilmestymistä. Aamuhetkestä kehkeytyi varsinainen luontoelämys. 

Huomasin läheisessä metsikössä puun juurella jonkin ison linnun tuijottelevan kanssasi samaan suuntaan. Ohi juossut lenkkeilijä huuteli, että onpa komea haukka. Valitettavasti en osaa sanoa, mikä haukka se oli ja kännykällä en saanut kuvaa tästä komeasta seuralaisestani. Lähestymiseni säikäytti linnun ja se katsoi parhaammaksi siirtyä puun oksalle. Siellä lieni paremmat näköalatkin. Hieno elämys!

Luontokokemukset eivät jääneet tähän. Seurasaaren sillan kupeessa jolkotteli kettu jäitä pitkin. Suuntana sillä oli Seurasaaren ranta. Citykettu ei piitannut muista kulkijoista. Se oli selkeästi tottunut kaupunkielämään. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta kun näin ketun kaupungissa.


Yön aikana satanut kevyt lumipeite on tehnyt maiseman kauniin valkoiseksi.

6 kommenttia:

 1. Marraskuussa lumien aikaan näin cityketun Sofianlehdonkadulla. Eka kerta kun näin ketun ja vielä kaupungissa. Upea häntä sillä oli ja kevyesti eteni lumessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hämmentävää on nähdä villieläimiä kaupungissa vapaana, mutta soputuvaisia ne on eläimetkin. Eikä tämä Helsinki mikään niin iso city ole etteikö puskia riitä eläimillekin.... Sofianlehdonkadullakin.

   Poista
 2. Meilla Ramat Ganissa on cityshakaaleja. Haifassa kuulemma villisikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sakaaleja on kuulemma jo Virossa saakka ja villisikoja tulee rajan takaa Venäjältä Suomeen. Mutta vielä ei ole ollut cityvillisikoja Helsingissä tietääkseni. Citykanitkin ovat selvästi vähentyneet ainakin meidän nurkilla.

   Poista
 3. On aina niin hienoa nähdä kettu (tai oikeastaan mikä vaan luonnoneläin), siinä on jotain mystistä ja kiehtovaa! :)

  Meillä täällä Teiskossa on iso lauma villisikoja, asustelevat viereisissä metsiköissä. Kesällä niitä näki valoisina öinä/iltoina tosi usein pelloilla, mutta nyt talvella ei olla nähty kuin jälkiä ja riistakamerakuvia. Pienet villisikaporsaat ovat suloisia, viime kesänä niitä oli parikymmentä kappaletta! Harmi vain että ne tekevät hallaa viljelyksille isoina laumoina, lisääntyvät vieläpä todella tehokkaasti ja nopeasti. Lisäksi niiden metsästäminen on älyttömän vaikeaa, kun ne haistavat ihmisen vaikka kuinka kauas ja ovat suuttuessaan hengenvaarallisia. Siksi en niitä toivoisi kaupunkioloihin missään nimessä.
  Mutta jänniä ja mielenkiintoisia otuksia kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, teillähän on Teiskossa varsinaisen villiä elämää!

   Poista