tiistai 31. tammikuuta 2017

Etelä-AfrikkaanYksi rakkaimpia matkakohteitani on ollut Afrikka. Ensimmäisen kerran matkustin länsiafrikkalaiseen Sierra Leoneen 1980-luvun alkupuolella. Sen jälkeen matkat ovat suuntautuneet Sambiaan, Zimbabween, Keniaan, Tansaniaan, Sansibarille jne. Tunisiaa ja Egyptiä en osaa oikein edes ajatella Afrikaksi. Olemme päässeet matkoillamme näkemään monenlaista Afrikkaa.


Matkoilta olemme tuoneet usein muistoksi pieniä puuesineitä. Niitä löytyy kotimme hyllyiltä muistuttamassa mielenkiintoisista retkikohteista.


Seuraava matkakohteemme Afrikassa on Etelä-Afrikka. Lentoliput on ostettu ja tarkempi matkan suunnittelu on menossa. Mies on käynyt aiemmin seikkailemassa maata ristiin rastiin, mutta minulle kerta on ensimmäinen. Etelä-Afrikan matka on ollut pitkään haaveenani.


Lennämme Cape Towniin ja siellä sohvasurffaamme neljä yötä esikaupunkialueella tutustuen Kapin nähtävyyksiin. Olemme muutaman vuoden ajan tilanneet Constantia Glenin tilalta viinejä ja siellä haluamme ehdottomasti poiketa morjestamassa tuttuja. Tila sijaitsee Kapin reunamilla. Tämän jälkeen suuntaamme viinialueille kauemmas Stellenboschiin ja sen ympäristöön. Majoitumme viinitilalle. Olemme ajatelleet palata viinialueilta takaisin ehkä Hyväntoivonniemelle pariksi päiväksi. 

Kapista matkustamme junalla maan halki Johannesburgiin ja Pretoriaan sohvasurffaamaan. Minusta on hauska yöpyä menomatkalla junassa ja katsella maisemia ikkunasta. Minulle tämä on mieluisampi vaihtoehto kuin lentäminen pienellä koneella. Pretoriasta vuokraamme auton, jolla pääsemme yksityiseen safaripuistoon Amakhosiin. Se sijaitsee aivan Swazimaan alapuolella viiden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Pretoriasta. Mies on vieraillut siellä edellisen kerran kymmenen vuotta sitten. Paikka on siis hänelle tuttu. Neljän päivän aikana näemme toivottavasti paljon eläimiä. Takaisin Suomeen lennämme Johannesburgista. 


Ihana tutkailla karttoja, lueskella kirjoja, seikkailla netissä, etsiä sohvasurffareita jne. Yksinäinen jääkaappimagneettinorsu odottaa lajitoveriaan synnyinmaastaan.


Onko sinulla hyviä vinkkejä, mielenkiintoisia paikkoja jne joita voisit meille suositella Etelä-Afrikassa? Vielä on mahdollista fiksailla suunnitelmia.

9 kommenttia:

 1. Oi, hienoa, lähtisin mukaan. Me oltiin siellä kauan sitten, lennettiin Johannesburgiin, oli silloin niin vaarallinen paikka, että hotelli antoi meille poliisin mukaan ja kaikki rahat ja kamerat jätettiin hotellin kassakaapppiin. Jo-burg ei ole mun mielestä kiinnostava tai Soweto oli, mutta sekin vaarallinen. Stellenbosch oli ihana, siellä me asuttiin yhden taiteilijan luona, se piti silloin B&B,näkyy olevan vielä elossa http://www.portchie.com/about/, se ei asu enää siinä talossa. Oli kiva tyyppi ja antoi meille neuvoja. Garden route oli kaunis. Me ajettiin aika paljon autolla, oltiin Krügerin luonnonpuistossa private lodgessa, se kyllä kannatti. Käytiin myös zulualueella, kun naapurin sisko on nunna ja johti siellä zululasten sisäoppilaitosta, se oli kanssa hieno kokemus. Oli se vaan niin ihana maa, se luonto, lähtisin heti sinne uudelleen. Vaarallista siellä on, meiltäkin varastettiin mun rahat ja luottokortit ja kamerat nukkuessamme Drakensbergeillä cottagessa, ovi lukossa. Miehen rahoja ei löytäneet, ne oli sen takin sisätaskussa. Sattuneesta syystä meillä ei ole yhtään kuvaa siltä matkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä. Mielenkiintoinen tuo taiteilija Portchie ja hauskoja töitä hänellä. Toivottavasti selvitään ilman varkauksia ja muita harmeja. Joburg varmaan skipataan ja Pretoriasta käsin yritetään keksiä jotain mielenkiintoista kohdetta. Vähän on haussa nuo yksityiskohdat. Sohvasurffarit on yleensä ihania oppaita ja vinkin antajia. Katsotaan mitä ajatuksia heiltä löytyy.

   Poista
 2. Varmaan tulee olemaan upea matka!!! Vinkkeja ei ole antaa valitettavasti. Koska starttaatte?

  VastaaPoista
 3. Meidänkin käynnistä on jo aikaa,mutta tässä muutama vinkki. Cape Townin rannikolla on kiinnostava Robben Islandin saari, jossa Mandelakin oli vankina vuosia. Hyväntoivonniemen rannalla on Simonstown, jossa me nähtiin paljon ihastuttavia pingviinejä.
  Meillä oli lennot J:burgiin ja sieltä bussilla Kimberleyn kaivoksille. Sieltä jatkoimme junalla Capeen.Muutaman päivän jälkeen hyppäsimme Intercapen bussiin ja huristelimme Windhoekiin. Siitä vasta reissumme rinkkojen kanssa varsinaisesti alkoi... Hyvää matkaa ja olkaa varovaisia! Itse en enää ehkä uskaltaisi lähteä Namibian lisäksi muihin maihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pingviinit pitää nähdä! Millä junalla matkustitte Capeen?

   Poista
  2. En muista enää, mutta ihan sellanen tavallinen, ei mikään luxus. Otimme kyllä makuuvaunun. Victoria Fallsilla nähtiin se oikee luxusjuna, vähänkö oli hiano!

   Poista
  3. Luxusjuna olis kiva jos sais lottovoiton mutta tavallinenkin olisi minulle aivan passeli. Netistä lukemalla pääsee siihen käsitykseen että junat on tolkuttomasti myöhässä eikä tekisi mieli joutua Johannesburgin asemalle yömyöhään..

   Poista