sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Helppoa leipomistaOnneksi Suomessa on saatavilla hyviä valmiita piirakan pohjia niin suolaisen kuin makean leipomiseen. Piirakan pohjat ja muut tykötarpeet saat helposti samasta lähikaupasta. Ei tarvitse lähteä torille erikseen jokaisen eri ruokatarvikkeen perässä. Hyvässä lykyssä jostain pitäisi keksiä kalamarketti ja savustaa kala ennen leipomista. Käytät ensin puolipäivää tarpeiden haalimiseen ympäri kyliä ja sitten pitkän tovin taikinan tekoon ja piirakan paistamiseen. Näin se saattaa olla jossain päin maailmaa. Elämä on meillä helppoa kun levittelet valmistaikinat pohjalle, päällysteen pinnalle ja sitten vain uuniin, nopeasti ja vaivattomasti Nam, lohipiirakkaa!

4 kommenttia:

 1. Voitaikinan ostan valmiina, mutta muut olen tehnyt itse. Suomessa on aika paljon convenience food, johtuukohan se siitä, että suomalaiset naiset ovat aina joutuneet käymään kodin ulkopuolella töissä, kun taas Saksassa oli pitkään kotiäitejä ja töissä käyviä kutsuttiin nimellä Rabenmutter eli korppiäiti, nyt on tosiaan jo ajat muuttuneet täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Mä olen niin iloinen noista elämää helpottavista ja nopeuttavista tuotteista. Meilläkin saadaan niiden avulla edes joskus jotain kotonatehdyn tapaista.

  VastaaPoista
 3. Olen just samaa mieltä noista hienoista suomalaisista vaihtoehdoista. On ainakin mahdollisuus valita haluaako tehdä ruokia alusta asti juostuaan ensin raaka-aineiden perässä vai ei. Kenenkäänhän ei ole pakko käyttää valmistuotteita jos ei halua, mutta on kiva kun on valinnan mahdollisuus.
  pv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne, jotka leipovat paljon, ovat näppäriä ja tekevät varmaan alusta saakka nopeammin kuin minä näiden puolivalmiiden kanssa. Mutta nyt vain on niin että tämä ruuanvalmistus ei jaksa innostaa minua samalla lailla kuin syöminen ;)

   Poista