sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tirkistelijöitä KiasmassaKiasmassa on esillä mm. tämä twerkkausvideo, joka on hankittu talon omiin kokoelmiin. Video on julkaistu vuonna 2011. Olen nähnyt sen ensimmäistä kertaa Reikäreuna elokuvafestivaaleilla muutama vuosi sitten. Kylpytynnyribiossa istuimme tummuvassa kesäillassa ritirinnan kylpytynnyrin lämmössä muiden katsojien kanssa siiderilasi huulilla ja hihittelimme pyöriville perille. Hidastetussa kuvassa läskin liikkeestä tulee hupaisaa seurattavaa. Läskiaalto etenee hypnotisoivasti kuin meren aalto.

Video on herättänyt paheksuntaa saamelaisten keskuudessa, sillä videolla esiintyy myös kansallispuvussa olevia takalistoja. No ymmärrän kyllä senkin, mutta itse en jaksa nyt tällä kertaa paheksua. Kiasmassa videota katsellessani seurasin yleisöä. Videossa on jotain koukuttavaa. Minä en ole ainoa, joka ihmettelee liikkeen voimaa. Tämä kuvassa oleva herra videoi koko filminpätkän. Hmmm, tuli vähän tirkistelijän olo.


Kiasman kokoelmissa on muitakin kiinnostavia teoksia. Roikkuvat häkkyrät ja takana näkyvä elämä Musiikkitalon edustalla on hauska yhdistelmä. Ihan kuin joku olisi pursottanut tuubista väriä, joka sitten on jäänyt ilmaan leijailemaan.

Valtavan iso taulu pienine yksityiskohtineen on jotenkin ahdistava, mutta toisaalta siitä haluaa selvittää, mitä kaikkea silmä erottaa.


Kaikkea nuo taiteilijat keksivätkin.Kiasma on minulle polkupyörämatkan päässä. Baanaa pitkin on kiva painatella taidetta ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti