sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kesäkahvila Wanhapaja

 

Kesäsuomen pikkuteitä ajellessa voi mutkan takaa yllättää ihana kesäkahvila. Vajaan kymmenen kilometrin päässä Orivedeltä tulee kauniissa järvimaisemissa vastaan lehmiä pellolla ja viitta kesäkahvilaan. Pohjalan maitotilan emäntä Niina Karhu-Pohjala ja aisaparinsa Mervi Kartesalo ovat pistäneet pystyyn erinomaisen kesäisen taukopaikan Wanhaanpajaan. 


Tiilirakennus, jossa kahvila sijaitsee, valmistui 1930-luvulla. Tuolloin se toimi maatalon karjakeittiönä ja saunana. Lähitalojen naapuritkin pääsivät sinne saunomaan. Rakennuksessa oli tilaa myös saunakamarille ja pyykinpesutilalle.  Kesäisin piiat ja rengit pitivät vinttiä majapaikkanaan. Myöhemmin rakennusta käytettiin pajana, jossa valmistettiin työkaluja maatalon käyttöön. Nyt talo on saanut nimen Wanhapaja ja siellä on avattu kesäkahvila 15.7.


Kesäkahvilaa pyörittävät alan ammattilaiset, jotka tekevät kaikki tarjottavansa itse. Me maistelimme loistavia suolaisia piirakoita. Teinit söivät hyvällä ruokahalulla talon omien lehmien raakamaidosta tehtyjä pullia. Porkkanakakku oli taivaallisen hyvää! Niina ja Mervi ovat onnistuneet loihtimaan erinomaiset tarjoilut.


Yläkerrassa on muutamia viihtyisiä pöytäpaikkoja lisää kahvittelijoille.


Vintillä voi katsella wanhaa tawaraa ja innostuessaan vaikka shoppailla mukaan oman maitotonkan. Hinta 35 euroa ei ole paha antiikkiesineestä. Myytävänä on myös vanhoja ikkunoita ja pärekoppia.


Alakerrassa on myynnissä mm. Mervin tekemiä käsinsidottuja kirjoja, rautalankakoristeita, kynttilänjalkoja ja villasukkia.


Tämä erinomainen kesäkahvila on auki viikonloppuisin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 12-18.  Osoite kesäkahvilaan on Orivedentie 811. Se sijaitsee noin 8 km päässä Oriveden keskustasta tiellä nro 58  Kangasalaa kohti ajettaessa. Kesäkahvila suljetaan 6.8.2016. Vielä siis ehtii hyvin kesäkahveille. 


Pohjalan tila on 80 lehmän maitotila, jota viljelee isäntä Jussi Pohjala emäntänsä Niinan kanssa. Maatilan toimintaan on mahdollista tutustua Maaseudun päivä - tapahtumassa lauantaina 6.8 jolloin tilalla on avoimet ovet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti