tiistai 29. joulukuuta 2015

Tanssia, soittoa, lauluaTämän konsertin vuoksi olin valmis ajamaan 200 km töiden jälkeen. Lavalla 180 soittajaa ja tanssijaa esiintymässä erilaisissa kokoonpanoissa. Ukulelet, kanteleet, mandoliinit ja kaksiriviset ovat sulassa sovussa viulujen, bassojen ja pyykkilautojen kanssa. Musiikin riemua ja yhteisen tekemisen iloa.Oriveden opistolla järjestetään joka vuosi muusikoille ja tanssijoille leiri, jossa niin aloittelijat kuin mestarit valmistavat yleisölle nähtävää ja kuultavaa. Samalla nautitaan yhdessä tekemisestä ja hankitaan lisää taitoja.


Tanssijat olivat välillä muutaman vuoden poissa, mutta ovat taas palanneet yhteiselle leirille muusikkoiden kanssa.


Konsertin loppuhuipentuma on joka vuosi kun esiintyjät ja yleisö vaihtavat paikkaa. Katsomosta siirrytään tanssirivistöihin ja muusikot siirtyvät soittamaan katsomon puolelle.


Yhdessä lauletaan ja tanssitaan koko salin leveydeltä.


Yleisö kiittää, tanssijat kiittävät, muusikot kiittävät, minä kiitän. Kannatti ajaa kaksisataa kilometriä tänäkin vuonna. Ensi vuonna taas, ehkä silloin lähden itse tämmäyskurssille.

4 kommenttia:

 1. Näenkö oikein, että joku soittaa pyykkilautaa? Se voisi sopia mullekin...

  VastaaPoista
 2. Kyllä se on pyykkilauta. Teini vierellä kysyi, että mikä raastinrauta tuo oikein on :)

  VastaaPoista
 3. Eihän ne nuoret tunnista pyykkilautaa, tuskin pulsaattorikonettakaan... Tässä tuntee itsensä ihan muinaismuistoksi kun lapsuudesta tutut esineet ovat museokamaa...

  VastaaPoista
 4. Onneksi pyykkilautakin on otettu uusiokäyttöön.

  VastaaPoista