sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Huippuravintola Tallinnassa - Rataskaevu 16Jos haluat löytää Tallinnasta viihtyisän ravintolan, huippuhyvää ruokaa kohtuuhintaan ja loistavaa palvelua, niin suosittelen lämpimästi suuntaamaan askeleet vanhan kaupungin kaduilla kohti Rataskaevu 16. Tämä on sekä osoite että ravintolan nimi. Koska ravintola on erittäin suosittu varsinkin viikonloppuna, niin pöytävaraus kannattaa tehdä nettisivujen kautta sähköpostilla etukäteen. 

Heti sisään tultaessa ja myös ravintolan yläkerrassa on pöytiä, mutta me olemme viihtyneet takahuoneen pöydissä. Sieltä löytyy lapsille leikkihuonekin.


Alkajaisiksi pöytiin tuodaan ravintolan omaa lämmintä vastapaistettua leipää. Pienet coctailpalat tarjoillaan bonuksena alkujuomien kanssa. Alkuruokia on listalla runsaasti. Kaikki ovat kauniisti rakennettuja ja kooltaan sopivia sekä tietysti erinomaisia maultaan.

Pääruuista löytyy niin kasvis-, kala-, kana-, kuin muutkin lihavaihtoehdot. Riistaakin on tarjolla. Kaikki annokset olivat loistavia, kastikkeetkin maistuvia. Kooltaan annokset olivat sopivia. Kukaan ei jäänyt nälkäiseksi, varsinkin kun pohjalla olivat jo alkuruuat.


Jälkiruuastaan yksi seurueemme jäsen totesi, että se oli parasta mitä hän on ikinä syönyt. Hyviä ja kauniita kaikki nekin, joita tilasimme.


Ravintolassa on aivan huipputarjoilijat. He ovat ystävällisiä ja avuliaita. Meillä oli koko illan sama tarjoilija, joka nopsasti huolehti tarpeistamme. Monta kertaa illan aikana hän kävi tiedustelemassa, onko kaikki hyvin. Ravintolan tyylinä on huomioida asiakkaitaan henkilökohtaisella tavalla. Kahvikuppien alle oli tarjoilijamme kirjoittanut jokaiselle asiakkaalle jotain hauskaa ja henkilökohtaista. Samoin laskussa oli pieni hauska piirrustus ja hyvän illan toivotus. Vaikka tippi ei ole mikään itsestäänselvyys, niin tällä vierailulla emme yhtään pihistelleet tippien määrässä, sillä tarjoilijamme oli jokaisen killinkinsä  ansainnut. Vieraskirja oli täynnä meidän ja muiden kehuja.


Kaikki seitsemän hengen seurueestamme söivät illan aikana alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Suurin osa joi lisäksi kahvia. Pöytäämme tilattiin kaksi pulloa viiniä, joiden osuus laskusta oli vähän yli viisikymppiä. Koko lasku jaettuna per nuppi sisältäen viinit oli vajaa kolmekymppiä henkeä kohden. Minusta hinta oli todella kohtuullinen.

Vierailimme ravintolassa joulun alla jo toista kertaa, hieman eri porukalla kylläkin kuin aiemmin. Aiemmasta vierailusta olen kirjoittanut blogiin maaliskuussa 2015. Halusin kuitenkin kirjoittaa uudelleen, sillä ravintola Rataskaevu 16 on todellinen helmi Tallinnan ravintoloiden joukossa. Näistä kehuista en saa itselleni mitään hyötyä, sillä blogijuttujeni yhteydessä en tee kaupallista yhteistyötä. Mutta toivon, että joku löytää tätä kautta itselleen loistavan ravintolapaikan Tallinnan vierailulle. Paikka sopii juhlaseurueellekin. Nauttikaa!

http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2015/03/rataskaevu-16.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti