perjantai 11. elokuuta 2017

Saslikkia TelliskivessäTallinnan Telliskiven ravintoloista F-hoone todettiin kesäretkellä erinomaiseksi ruokapaikaksi. Alueella on monta muutakin ravintolaa, mutta suositusten perusteella päädyimme varaamaan paikat F-hooneen ja tarkistamaan pitävätkö kehut paikkansa. Ilman pöytävarausta emme olisi mahtuneet lounasaikaan istumaan, joten moni on jo löytänyt tämän paikan suosikikseen.


Henkilökunta oli nuorta ja pirteää. Asiakkaat otettiin ystävällisesti vastaan. Alkupalat sujuivat italialaisessa hengessä. Saimme hyviä juustoja ja muuta naposteltavaa. Annokset olivat runsaita.


Alkupalat ja pääruoka valmistuivat nopeasti, eikä niitä tarvinnut kauaa odotella vaikka ravintolasali oli täynnä asiakkaita. Pääruokana minulla oli lihasaslik, joka oli todella hyvin maustettu ja erinomainen maultaan. Vatsa tuli niin täyteen ettei kaikkea jaksanut millään syödä. Olisin hyvin pärjännyt ilman alkuruokaakin. Seurueen nuorin kehui lastenlistalta valittua lihapulla ja muussi annosta. Pastansyöjä oli myös tyytyväinen.  


Ruoka ja palvelu oli F-hoonessa todella hyvää. Ainoa ihmetyksen aihe olivat kalliit juomien hinnat. Lihapulla-annoksen sai halvemmalla kuin pullon vettä. Huomasimme myöhemmin, että sivupöydältä olisi ollut mahdollista hakea tavallista pullottamatonta vettä. Viinien hintoja en tällä reissulla katsellut. Neljä henkeä söi alkupalat ja pääruuat 40 eurolla eli 10 € / nuppi, tähän lisäksi tulivat juomat n. 13 € eli ruokien hinnat olivat todella kohtuulliset.


Miljöö oli hauskan boheemi. Mielestäni se sopi oikein hyvin myös lapsiperheille. Lapsille oli laitettu oma pieni touhunurkkakin. Ravintola on rento ruokaravintola.


Pääruokien jälkeen lähdimme kiertelemään Telliskiven kauppoja. Tarkoituksena oli löytää joku toinen paikka jälkiruokaa varten. Lopulta päädyimme kuitenkin takaisin F-hoonen terassille, koska jälkiruokalista oli pitkä ja herkullisen kuuloinen. Valitettavasti Telliskiven muut ravintolat ja kahvilat eivät olleet yhtä houkuttelevia. 


Kesällä Telliskivi on hauska paikka kierellä. F-hoone on ehdottomasti vierailun arvoinen ravintola, jota voi lämpimästi suositella. Muilta alueen ravintoloilta peräänkuulutan vähän aktiivisempaa ja vastaanottavampaa asennetta asiakkaita kohtaan. Palvelulla on minulle tärkeä merkitys.  Hyvä tarjoilija saa ruuankin maistumaan paremmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti