torstai 3. elokuuta 2017

Pieni saaristokierrosMeidän pieni saaristokierroksemme alkoi lentokentältä Helsingissä, kun kävimme hakemassa saksalaisen ystävämme, jonka kanssa suuntasimme kohti läntistä Suomea. Ensimmäinen etappimme oli Nauvo.


Nautimme haukihampurilaiset Köpmansissa aivan rannan tuntumassa. Ravintolalla on ihana puutarha, jossa on mukava istuskella. Tarjoilu oli ystävällistä ja ruoka maistuvaa. Kiertelimme rannassa tarkistamassa putiikkien tarjonnan ja hankimme matkaevääksi savukalaa.


Saimme ujutettua itsemme sisälle saaristolaiva Österniin. Mukaan mahtui vain 15 ensimmäistä autoa eli ihan kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan. Suuntana meillä oli ensin Seilinsaari. Seilistä tuli mukaan iso joukko matkailijoita. Autolla sinne ei pääse. Sieltä jatkoimme matkaa Hankaan. Merimatka kesti kaiken kaikkiaan tunnin. Aurinkoisella kannella oli mukava ihailla maisemia.


Satamasta ajoimme noin 80 kilometrin matkan kauniita saaristoteitä lossien ja korkeisen siltojen kautta Kustavin Lootholmaan. Ajomatkalla varmistimme puhelimella, että meitä odotetaan perillä.


Olemme majoittuneet vuosia sitten Lootholmassa jurtassa. Se oli niin hauskaa, että päätimme uusia elämyksen saksalaisen ystävämme kanssa. Jurtassa on mukavat sängyt, lämmitin ja jääkaappi. Terassillamme evästimme Nauvon savukalaa ja kassista löysimme muutakin suuhunpantavaa.


Oli mukava skoolata aurinkoisen retkipäivämme kunniaksi.


Saaristoretki sai minut välittömästi lomafiiliksille. Aiemmin olemme kiertäneet isomman saaristokierroksen, mutta nyt pienempi kierros sopi hyvin meidän ohjelmaamme. Elokuussa lautoilla riitti vielä kulkijoita. Ihana kun sattui niin loistava keli loman aloitukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti