sunnuntai 27. elokuuta 2017

In memoriam Aki KoivistoTaiteilija Aki Koivisto kuoli melkein vuosi sitten eli 14.10.2016. Aki oli syntynyt 1950 Orivedellä. Hän kuvasi maisematöissään asuinkaupunkinsa Turun lisäksi myös hänelle tuttuja orivesiläisiä näkymiä. Aki Koiviston töitä ei juurikaan nähty hänen elinaikanaan Orivedellä, mutta nyt on mahdollista tutustua Akin tuotantoon hänen muistonäyttelyssään Auvisen vintillä.


Akin harmonisia ja värikkäitä maisematauluja sekä omakuvia on esillä kahdessa huoneessa sekä muutamia muita töitä myös rappukäytävän seinillä. Harmillista ettei Aki eläessään tuonut taulujaan enempää esille Orivedellä. Tauluista löytyy paljon tuttuja maisemia. Syvät värit ovat elinvoimaisia ja toivat varmasti vastapainoa hänen työlleen graafikkona. Koivisto maalasi vahvaa  sielunkuvaa ja tunnemaailmaa tauluihinsa. Näyttely on kaunis kokonaisuus.


Näyttelyn avajaisissa Akin veli, sarjakuvapiirtäjä Tarmo Koivisto muisteli lämmöllä veljeään. Tarmo Koiviston Mämmilä-sarjassa orivesiläiset maisemat ovat olleet vahvasti esillä. Tarmon vaimo ja poika sekä Akin hyvä ystävä kuvanveistäjä Hasan Fuat Sari olivat mukana jakamassa muistojaan Akista.


Minä pidin erityisesti tästä japanilaistyyppisestä, kevyin vedoin tehdystä maisemasta. Oi, sitä elämän keveyttä ja kauneutta, jota saa ajoittain elämässään kohdata. 


R.I.P Aki Koivisto

Näyttely on auki 16.9.2017 saakka Auvisen vintillä Oriveden Taitokeskuksessa.

6 kommenttia:

 1. Kiitos raportista, hienoja kuvia! Valitettavasti meillä i ole mahdollisuutta tulla katsomaan juuri nyt. Asko ehkä tulee myöhemmin poimimaan puolukoita.
  Terveisiä Ruotsista.

  VastaaPoista
 2. Moro, Kipa! Kiitos kauniista ja komeasta bloggauksestasi! Oli jäädä kiittämäti tässä hötäkässä, mistä pahoitteluni! Nyt alamme viimein toipua näyttely- ym ponnistuksista, joihin kuului parin päivän Tallinnan matka Kumuineen, Kadriorgeineen ja Lentosatamineen. Purkajaisiin la 16. 9. saapuu sopivasti myös Asko perinteiselle puolukkareissulleen. Suloista syssyn jatkoa! Tarmo&co

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, hieno oli näyttely. Pirtsakkaa syksyä ja seuraavaa näyttelyä odotellessa...

   Poista
 3. Minä opin tuntemaan Akin kun työskentelimme yhdessä Turun linnassa. Aki piirsi linnan sisäkuvia melkoisen määrän. Ne olisi mielenkiintoisia katsella. Missä lienevät nyt?

  VastaaPoista
 4. Akin veli Tarmo varmaan parhaiten tietäisi, missä lienevät. Hauska kuulla, että olette työskennelleet yhdessä Turussa.

  VastaaPoista