maanantai 21. elokuuta 2017

Inkiväärijuomaa

Muistatko vanhat Enid Blytonin nuorisokirjat, joissa Viisikko joi inkiväärijuomaa ja ratkaisi salaperäisiä mysteerejä? Eväät olivat tärkeitä, kun lähdettiin retkille sumuisille nummille ja myrskyisille merille. Inkiväärijuoma kruunasi onnistuneet seikkailut. 

Minä pieni maalaistyttö en ollut koskaan kuullutkaan eksoottisesta inkiväärijuomasta, saati että olisin tiennyt, miltä se maistuu. 

Reilu vuosi sitten Nokian Panimo toi markkinoille alkoholittoman Sun'n Ginger Beer virvoitusjuoman eli inkiväärijuoman. Yleensä en juo ollenkaan limsoja, mutta tämä juoma koukutti minut täysin. Sopiva hapokkuus, pirteän kuplat ja raikas jälkimaku. Juomassa ei mielestäni ole ikävää esanssimaisuutta, joka monia limsoja vaivaa. Mökkiviikonloppuinamme Ginger Beer kuuluu vakikalustoon, kun retkijuomia pakataan autoon.


Riemuni oli suunnaton, kun satuimme eräänä iltana bongaamaan Nokian Panimon inkiväärijuoman mainosauton. Ihana vaaleansininen kuplavolkkari oli saanut Ginger Beerin logot kylkeensä. Olin täysin myyty, kun tämä nuoruuteni kesäauto kurnutti vienosti Stadin kesäillassa.


Jos et ole koskaan päässyt kurkkaamaan kuplaa lähemmin, niin tässä on sinulle ihmeteltävää. Moottori pörisee pienessä takaluukussa. Edessä on tilaa matkatavaroille.


Nokian Panimon toimitusjohtajan Matti Heikkilän kanssa skoolasimme kauniin kesäillan kunniaksi inkiväärijuomat kuplavolkkarin hyristessä vieressä. Vaikka Matti taitaa olla enemmän olutmiehiä, niin hyvin se tarina luisti inkiväärijuomankin äärellä. Kiitos Matti juomatarjoiluista! 


Pitää varmaan jonain mökkiviikonloppuna kaivaa komerosta vanhat Viisikko-kirjat ja antautua sumuisten nummien polkujen vietäväksi, inkiväärijuoman äärellä tietenkin.

6 kommenttia:

 1. Kolme hyvää asiaa: Kupla (mun eka auto), Viisikot (rakastin niitä) ja Ginger Beer (juotiin Australiassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jippii Allu, sä ymmärrät, mistä mä puhun! Skoolataan Ginger Beerit ensi kerralla kun tulet Suomeen.

   Poista
 2. Inkiväärijuomaa ja kylmiä kanankoipia minäkin lapsena ihmettelin Viisikoissa. Juuri tuli Yle radio 1:ssä juttu kirjasarjasta ja kirjailijasta. Oli ihan mukava kuunnella ja fiilistellä lapsuuden tunnelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jotenkin niin nostalgista.... Minä oikein ahmin kaikki Viisikot ja kuvittelin olevani Pauli, tuo villi poikatyttö.

   Poista
 3. Viisikot olen lukenut moneen kertaan ja inkiväärijuoma sekä hedelmäkakku on jäänyt mieleen. Tuli aina nälkä kun niitä luki.

  VastaaPoista