lauantai 11. helmikuuta 2017

RetkiluistimetViime viikonloppuna kokeilin retkiluistelua lainavarusteilla. Tästä innostuneena tein koko viikon töitä, että sain itselleni hankittua omat, retkiluistelussa tarvittavat tykötarpeet. Halusin itselleni hyväksi havaitut leveälestiset Salomonin monot ja sellaiset alennusmyynnistä löysinkin. Mono on siis sama, jota voi käyttää sekä luisteluun että luisteluhiihtoon. Varsi on korkea ja nilkkaa tukeva. Vaihtoehtona olisi retkeilykenkä, mutta tämä oli minun valintani. 

Teriä ei ollut kovin helppo löytää. Suurin osa kaupoista pahoitteli, että mitään ei ollut jäljellä. Vähäluminen  talvi on innostanut ihmisiä luistelemaan. Lopulta sain terät mutkan kautta tilattua ja samalla myös monoihini sopivat siteet. Näitä siteitä näyttää olevan monta erilaista mallia, kuten myös monojen pohjia. Täytyy olla tarkkana, että saa kaikki varusteet sopimaan yhteen. Teristä en osaa sanoa ovatko hyvät vain huonot. Ne olivat ainoat, jotka löysin. Koeajolla ne käyttäytyivät moitteettomasti. 

Koko setti monoineen, terineen ja siteineen maksoi alennusmyyntiaikaan 278 euroa. Minulle se riittää varmaan pitkään. Suksisettikin on kelvannut jo 20 vuotta, joten eiköhän tämäkin kelpaa niin kauan kuin harrastuskin.


Uudet varusteeni pääsivät koeajolle Ruovedelle viikon takaisiin maisemiin Helvetinjärven kansallispuistoon Koverojärvelle. Kahdentoista kilometrin lenkki sujui mainiosti. Keli oli tuuleton ja pakkasta sopivat -7astetta. 
Samalla matkalla ja samalla innolla päätin käydä katsastamassa Ruoveden keskustaan auratun Pappilanlahden luistelulenkin. Ruoveden keskustan läpi kulkevalta Ruovedentieltä (jatkuu Poukantienä) käännytään Haapasaarentielle kohti Haapasaaren lomakylää. Hieman ennen lomakylää on tien vasemmalla puolella matonpesupaikan parkkis. Auton voi jättää rantaan ja reitti alkaa aivan pesupaikan vierestä.


Viiden kilometrin lenkki on hyvin aurattu. Rannassa on penkit luistinten vaihtamiseen ja jalkojen lepuuttamiseen. Eväätkin voi levittää pöydälle. Reittiä pitkin olisi voinut jatkaa laivarantaan saakka. Minulla puhti alkoi loppua ja katsoin parhaaksi palata nauttimaan takan lämmöstä. Joku oli tuonut oman tuolin jäälle, taisi olla lenkillä kun kassi odotti noutajaansa. 


Kiva talvipäivän retki!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit että kuulostaa hienolta! Hyödyllisiä vinkkejä hyvistä luistelupaikoista. Laivarantaan pysähdytään usein tauolle moottoripyöräillessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teiskossa on tänä viikonloppuna retkiluistelutapahtuma la-su Teiskon kirkkotie 244, Luonto- ja elämyspalvelut Nostalgia ks. Facebook. Harmi kun me ei ehditä nyt sinne. Käy sä tsekkaamassa... siellä voi vuokrata luistimia ja pop up kahvila.. tietotoimisto kertoi ;)

      Poista