keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Improvisaatio - meditaatioHarppu, huilu, saksofoni, sello ja muutama muukin soitin tai äänentuottaja....mitä siitä saadaan aikaan muuta kuin seikkailu? Tarjolla oli synkän syksyn piristykseksi improvisaatiokonsertti Galleria Forum Boxissa. Amerikkalainen huilisti Jane Riegler, musiikin monitaituri Jone Takamäki saksofonin ja kaikenlaisten äänentuottovälinein sekä Natalia Castrillón harpun ja Sergio Castrillón sellon kanssa loivat improvisoidun ääniteoksen...tai oikeastaan kaksikin.


Ajantaju hävisi kun jäin kuuntelemaan, mitä kaikkia sävyjä nämä taitelijat saivat aikaan ääniteoksessaan. Harppua, huilua, saksofonia ja selloa houkuteltiin tuottamaan uusia ilmaisuja. Soittotapa ei ollut ihan se perinteisin. Ime huilua, kahisuttele helmiä harpun kaikukopassa, soita sellon takapuolta, vinguta rumpukalvon pintaa lautasella...keksi mitä vain millä saat äänen. Minun soitinsuosikkini oli vedellä täytetyt jälkiruokakulhot, joita soitettiin rumpupalikoilla. Huikeaa ääni-ilottelua! Joulukuussa on tarjolla seuraava improvisaatiokonsertti kuoron kanssa.

   


Musiikin kanssa samassa tilassa viihtyivät hyvin Pekka Pitkäsen meditatiiviset veistokset.


Pitkänen patinoi ja ruostuttaa. Teosten sävyt ovat lämpimät ja maanläheiset. Minusta niiden  katselu rauhoitti olemaan ja nauttimaan hetkestä.


Monesti modernit teokset ovat minun mielestäni rauhattomia ja aggressiivisiakin. Pitkäsen teosten vaikutus oli päinvastainen.


Forum Box on erilainen galleria. Nuorekas kattaus erilaista ennakoimatonta tapaa lähestyä asioita on piristävää kaikkien elämän kliseiden keskellä. 


Kun astuu ulos Forum Boxin ovesta, niin Helsingin korkein uusi hotelli tervehtii valoillaan kulkijaa. Toivottavasti moni hotellivieras poikkeaa tästä ovesta sisään.


4 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa todella upealta kokemukselta! Tuollainen täytyy kyllä joskus kokea, ihan ehdottomasti! Kiva kun jaat näitä täällä, muuten moni muukin jäisi täysin tietämättömäksi. En ole tajunnut että tällaista on edes olemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea omituista ja mielenkiintoista löytyy kun pitää silmänsä auki. En ole minäkään koskaan voinut kuvitella miten esim. harpusta voi saada irti kaikenlaisia ääniä. En edes tiennyt, että harpusta löytyy tuollainen kolonen nimeltään kaikukoppa...

      Poista