maanantai 21. marraskuuta 2016

Clarion - matkalaukkujen ulkoilutustaMatkalaukkuja on syytä ulkoiluttaa ahkerasti etteivät ne turhaan pölyynny. Ei haittaa vaikkei ulkoilutusmatka ole kovin pitkä. Pölyt poistuvat lyhyemmälläkin reissulla.


Me ulkoilutimme viikonloppuna laukkujamme kävelymatkan päähän kotoa. Muutaman kilometrin päässä meiltä on avattu Helsingin uusi maamerkki eli 16 kerrosta korkea Clarion hotelli Jätkäsaaressa. Ihan eivät hotellin tornit näy meidän koti-ikkunasta, mutta Clarionin ikkunoista kyllä bongasimme kotikulmat.


Clarionin viihtyisä sisääntuloaula kutsuu vieraat sisälle.


Meille oli varattu kaksi huonetta toiveidemme mukaan vierekkäin. Uutuutta hohkaavat huoneet oli sisustettu viihtyisästi ja kupitkin olivat tyylikkäästi Marimekkoa.


Toisessa isommassa huoneessa oli kylpyhuoneessa amme ja pienemmässä suihku. Samppoot ja rasvat oli laitettu siististi tarjolle. Sängyltä löytyi ylellisen pehmeä ja tyylikäs kylpytakki sekä kylpylätossut. 


Huoneeseen emme halunneet kuitenkaan jäädä kylpemään, sillä hotellin ylimmästä kerroksesta löytyy ulkoilmakylpylä, saunat ja punttisali. Allasaosaston katto on jätetty auki ja pipo päässä talviviimoilla onkin paikallaan tässä kylpylässä.


Allasosastolta näkee hyvällä ilmalla todella kauas. Me ihailimme Tuomiokirkon torneja. Yhtä kutkuttava näkymä oli altaan lasipohjan kautta 16 kerrosta alaspäin. Kiva katsella varpaiden alla kulkevia muurahaisen kokoisia ohikulkijoita.


Hotellin ravintolan kitchen&table tarjoaa erinomaista iltapalaa nälkäisille. Meidän seurueemme oli tyytyväinen maistelemaansa.


Ruokalistalta löytyi erilaisia annoksi hyvin maustettuna itäisellä twistillä. 


Samassa tilassa tarjoillaan aamulla hotellivieraiden aamupala, joka oli todella runsas ja monipuolinen. 


Kaikki oli kauniisti esille laitettua. Minua ilahdutti laaja valikoima tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, hedelmäsnmoothiet, hyvät juustovalikoimat, kunnon puuro, runsas lämmin tarjonta jne. Pöydät siivottiin todella tehokkaasti uusille käyttäjille. Ruokapuoli ilahdutti todella paljon Clarionissa.


Kaupungin yövaloja kävimme ihailemassa 16. kerroksen Sky roomista käsin.


Paikka tuntui olevan todella suosittu, mutta se olikin ehdottomasti vierailun arvoinen.


Uusi hotelli sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Keskustasta pääsee perille ratikalla. Ympäristön rakentaminen on vielä kesken. Ehkä ensi kesällä alue näyttää jo valmiimmalta. Henkilökunta on yritteliästä ja kansainvälistä porukkaa. Uudella hotellilla on kuitenkin omat haasteensa, kun kaikki ei ole vielä ehtinyt asettua uomiinsa.


Tässä pieni... hmmm tai itse asiassa melko iso mutinaosasto, sillä kaikki ei mennyt ihan toiveiden mukaisesti. Jos ei halua harmistua, niin mutinaosasto kannattaa jättää kokonaan lukematta.

Meidän piti saada huoneemme kolmelta, mutta järjestelmäongelmien takia huoneen saaminen viivästyi ja meille tuli soitto vapaasta huoneestamme vasta kuuden aikoihin illalla. Melkoisen pitkään säädettiin sitä, onko huone siivottu vai ei. Toisesta huoneesta puuttuivat kylpytakit ja samppoot. Niitä metsästimme siivoojien kärryistä. Huoneiden välillä olevaa väliovea ei saatu auki, vaikka kaksi kerrossiivoojaa sitä yritti. Vasta vastaanottovirkailijan avain sai oven pois lukosta. Vastaanoton jonot olivat melkoiset sisääntullessa kaikesta tällaisesta sählingistä johtuen. Hissit nikottelivat ja temppuilivat oman päänsä mukaan. Tässä meni muutamalla vieraalla herneet nenään, kun muutenkin oli jo hiki noussut sisääntulojonossa pintaan.

Yläkerran sauna- ja allasosasto on kaunis ja näköalat upeat. Käytäntö ei kuitenkaan oikein toiminut. Lattiat olivat litimärät suurista käyttäjämääristä johtuen. Ulkokengille ei ollut telinettä, mihin laittaa. Uimapuvuillekaan ei löytynyt sopivaa paikkaa säilytykseen. Kylpytakit eivät mahtuneet naulakoihin, tyhjät samppoopullot seilasivat lattioilla ja uusia sai kaivella pahvilaatikoista, roskikset olivat täpötäynnä käytettyjä peflettejä. 

Saunan vieressä olevan pesuhuoneen seinälle mahtuisi hyvin lokerikkoja tai naulakkoja uimapuvuille, että ne eivät kastelisi pukuhuoneen penkkejä. Pienet samppoopullot ovat tietysti mukavia, mutta sitten pitää satsata siivoushenkilökuntaa poistamaan tyhjiä purkkeja, laittamaan esille uusia, tyhjentämään roskiksia tarpeeksi usein tai sitten pitää laittaa isommat roskikset tilalle. Ulkoaltaan vierellä olevaan oleskelutilaankin mahtuisi hyvin naulakoita kylpytakeille, jotta kaikkia ei tarvitse tunkea pieneen pukuhuoneeseen.

Illallisella istuimme ystäväperheen kanssa. Illan päätteeksi suomalaiseen tapaan halusimme jakaa laskumme perhekunnittain, mutta sitäpä ei ymmärtänyt norjalainen kassajärjestelmä. Vanhanaikaisesti päässälaskuna lopulta ynnäiltiin loppusummien suuruuksia. Tämä ei tuntunut oikein sujuvalta systeemiltä. 

Kaikki tämä lienee uutuuden kankeutta. Sähläyksestä huolimatta visiitti oli piristävä ja matkalaukkuja kannatti ulkoiluttaa. Istuskelimme kärsivällisesti lasillisen äärellä maisemia katselemassa, kun huoneitamme laitettiin kuntoon. Toivottavasti seuraavalla kerralla alkuvaikeudet on voitettu ja hotellivierailu sujuu jouhevammin. Pieni toiveeni on, että silloin saa aamupalallakin haudutettua teetä pussiteen sijaan :)

8 kommenttia:

 1. Eipa ollut pitka matka laukuille mutta hyva sekin. Ja kylla noista huonommista puolistakin pitaa kertoa jos ja kun niita on ollut. Tietysti jos on uusi hotelli niin aina on pienta alkukankeutta mutta rakentavaa kritiikkia varmaan ja toivottavasti hekin ottavat vastaan. Toivottavasti kerroitte heillekin koska ehka eivat tata blogia tule lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clarionilta tuli sopivasti tänään asiakaspalautekysely. Laitoin linkin blogiini, jos haluavat lukea palautetta. Katsotaan nyt lukevatko. Asiat olisi korjattavissa kuitenkin melko pienillä muutoksilla. Minusta hotelli on palautteen arvoinen. Jos se olisi ollut ihan tuhoon tuomittu paikka, niin en olisi viitsinyt nähdä vaivaa. Mutta Clarionilla on hyvät ainekset keitossaan. Mausteet vain pitäisi saada konseptissa kohdalleen.

   Poista
 2. Olipas kattava selostus hotellista! Toivon mukaan vain alun haasteita, ne on tehty voitettaviksi ja toivottavasti onnistuvat! On myös taito pysyä positiivisena, vaikka kaikki ei mene ihan suunnitelmien mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä syy istua kuplajuoman ääressä kun huoneeseen ei päässyt. Sitä paitsi kiva olla kotikaupungissa turistina kun ei tarvitse juosta nähtävyyksien perässä vaan voi keskittyä hotellin tarjontaan.

   Poista
 3. Vähän epäröin tuon buukkaamista, kun luettiin kritiikkiä netistä, mutta silti riskeerattiin toivossa, että oppivat jouluun mennessä virheistään. Toi pussitee on meidänkin mielestä kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä fiksu hotelli ottaa virheistään opikseen, sillä muutenhan alkuhuuman jälkeen asiakkaat äänestää jaloillaan ja jättää tulematta. Näkymät on kyllä Helsingin komeimmat, sillä meidänkin huoneen ikkunasta näkyi pitkälle horisonttiin yksinäisiä saaria. Mahtavat näköalat ja hyvää ruokaa.

   Poista
 4. Siis uima-altaan pohja lasia! Apua, tämä arkajalka ei kyllä sinne uskaltaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain se tyhjän päällä olevan ulokkeen lattia eli n. pari metriä oli lasia.

   Poista