keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Äidin kirjeitä MonalleKiasman taide tarjoaa marraskuun synkkyyteen maailmantuskaa, elämäntuskaa, pienen ihmisen tuskaa ja minulle ties mitä henkilökohtaista tuskaa.


Aiempien lohdullisten ja lämpimien Kiasman näyttelyiden jälkeen meidät heitetään keskelle karua todellisuutta. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen ympärileikattujen naisten tarinoihin tutustuin ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten Taalintehtaalla. Arman Alizadin kuvaamat Utøyan tapahtumat ovat tuttuja uutisistakin. Mona Hatoumin palestiinalainen tuska tulee tutuksi tässä näyttelyssä.


Näyttelyssä esillä olleet Monan äidin kirjeet olivat ihmisen kokoista tuskaa, johon pystyin samaistumaan ja ymmärtämään tunteet, jotka niissä liikkuivat. Maailmantuska musertaa alleen, mutta ihmisen kokoinen tuska koskettaa.


Näyttely ei ole kovin kevyesti lähestyttävä. Vaatii voimia kohdata kaikki tuo tuska. Jos haluaa tulla puhutelluksi, niin näyttely sopii siihen hyvin.


Museokorttiretki Nro 25

2 kommenttia:

  1. Vau.. Hiljaiseksi vetää. Mietinkin, että mikähän näyttely Kiasmassa nyt pyörii, jos kävisi katsomassa.. Tuo kuulostaa aika hurjalta. Ehkäpä joku kevyempi näyttely sopisi paremmin tässä vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Modigliani Ateneumilla tai Kusama Tennispalatsilla. Siinä on ainakin mun suosikit tällä hetkellä.

      Poista