maanantai 9. helmikuuta 2015

Hohto Kirppis

Nyt on ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua. Olo on kuin lapsilla joulupukkia odotellessa. Olen päässyt taas vanhan ihanan harrastuksen äärelle. Muutama vuosi tai jopa vuosikymmen on ehtinyt vierähtää edellisestä harjoituskerrasta. Olen nimittäin laittanut pöydän kirppikselle pitkästä aikaa.

Ennen muinoin vähintään kerran kesässä piti varata pöytäpaikka Hietsun kirppikseltä tai Makasiinikirppikseltä. Maailmaa kun lähti kiertämään ja rahaa piti saada, niin ei muuta kuin kirppikselle myymään. Tavara lähti kiertoon eikä jäänyt komeroon pölyttymään.

Nyt on Makasiinit palaneet maan tasalle ja tilalla on Musiikkitalo. Kirpparit on jossain muualla.  Elämässä on ollut muita puuhia, niin että myyminen yhtä hyvin kuin ostaminen kirppikseltä on ollut satunnaista, vaikka kuinka olenkin kierrätyksen ylin ystävä. Kaupasta saa nopeammin ja helpommin sitä mitä tarvitsee. Mutta mikään ei korvaa sitä löytämisen iloa, kun kirppiksellä tulee aarteita vastaan.Nyt on loistava tilaisuus palata takaisin juurille ja viritellä vanha harrastus uudelleen henkiin. Orivedellä avaa ovensa Hohto Kirppis. Vanha kirjasto on laitettu viimeisen päälle siistiksi ja sieväksi. Kirjastosta kirppariksi muuntuminen on onnistunut mainiosti. Siellä on ilo asioida niin myyjän kuin asiakkaan. 

Itselle tarpeettomaksi = pieneksi käyneitä vaatteita löytyi sopiva määrä. Juniori innostui askartelemaan korvakoruja myyntiin. Nyt sitten jännitetään koko perheen voimin saadaanko paikkavuokra katettua myynnillä ja ehkä vielä vähän bonustakin päälle. Kun itse ei viikolla asu samalla paikkakunnalla, niin mukava helpotus on netin kautta toimiva järjestelmä, jonka avulla voi seurata myyntiä. Aivan yhtä hyvin tavaroiden hinnoittelu, paikkojen varaus jne käy nettijärjestelmän kautta. Helpoksi on asia tehty.


Nyt ei muuta kuin jännittämään, kuinka uusi Hohto Kirppis löytää ostajat. Myyjiä on riittävästi, sillä ensimmäisille viikoille kaikki pöydät on varattu loppuun. Avajaiskaffit on huomenna ja siitä se sitten lähtee. Tsemppiä Susa ja onnea uudelle kirppikselle! www.hohtokirppis.fi

4 kommenttia:

 1. Kiva, me tykataan kirppiksista! Tonne mennaan kesalla takuulla! Joka Suomen matkalla kolutaan useat kirppikset. Tuollainen poytavuokraussysteemi on vaan niin hieno ja kateva. Harmi kun taalla ei ole sellaisia.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kirppis näytti kyllä siistiltä ja viihtyisältä:) Minulla on myös pöytä tuolla!

  VastaaPoista
 3. Minä odottelen jo innolla kuvia facebookiin huomisista avajaisista kun itse en pääse paikalle!

  VastaaPoista
 4. Tuntuu olevan Hohto Kirppiksellä ostajiakin. Ensimmäisen päivän myynti on omasta pöydästä reilusti yli pöydän vuokrahinnan. Tavoite on jo saavutettu ennen kuin ensimmäinen päiväkään on loppunut. Hyvin menee!

  VastaaPoista