lauantai 30. elokuuta 2014

Siivouspäivä


Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivä muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. www.siivouspaiva.com


Tänään on ollut upean aurinkoinen päivä viettää siivouspäivää. Minä olen jättänyt siivoamisen vähemmälle ja nauttinut kaivellessani myyjien tavarataivasta. Tuttujakin löytyi samoissa puuhissa. Mikään ei ole mukavampaa kuin aarteenmetsästys. Toisen roska on toisen aarre. Kaikenlaista hauskaa oli tarjolla ja jotain löysinkin. 

Yksi myyjä oli tehnyt kangastilkuista erilaisia tyynynpäällisiä. Niitä oli varmaan kaikissa maailman väreissä ja ihania yhdistelmiä. Osittain hän myi kierrätystavaraakin. Olin heti varma, että meiltä puuttuu juuri tyynynpäällisiä sisustuksesta ja joku vanha on aivan väärän värinen. Hyvällä syyllä kaivelin juuri sitä oikeaa. Kun valinta oli liian vaikea, piti ottaa kaksi. Kirppiksen henkeen kuuluu tietysti, että hinnasta tingitään, vähintään paljousalennusta pitää saada. Pyyntöä alempi loppuhinta takaa hyvän mielen ostajalle ja myyjäkin on yleensä tyytyväinen lopputulokseen. Minun siivouspäivänäni tavara ei vähentynyt vaan lisääntyi. Ehkä ensi kerralla sitten toisin päin. Pöydissä näkyi muuten paljon tavaraa, jossa luki " Saa ottaa". Ihan hyvää tavaraa siis vapaaseen kiertoon.



No eikö ole passelit? Juuri näitä sisustukseen tarvittiin 😃 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti