maanantai 12. joulukuuta 2016

Väike Rataskaevu16 - ravintolasuositus TallinnassaPerinteisellä joulunalusretkellä Tallinnaan olemme usein yrittäneet saada varattua pöydän lempiravintolastamme Rataskaevu16. Tällä kertaa en onnistunut tekemään varausta vaikka olin liikenteessä jo paria kuukautta ennen matkaa. Harmitus oli suuri, sillä olemme nauttineet ravintolan antimista useita kertoja tyytyväisinä juhlistaen syntymäpäiviä jne. Sain sähköpostilla pahoittelut tilanteesta ja tiedon, että ravintolan kaikki illat on varattu vuoden loppuun. 

Ravintolasta ehdotettiin, että ottaisimme pöydän sivuravintolasta Väike Rataskaevu16 eli Pikku-Rataskaevusta, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä pääravintolasta vanhassa kaupungissa osoitteessa Niguliste 6. Nettisivuilla ei ole tästä sivupisteestä tietoja ja facebook-sivutkin ovat vähän suppeat. Rohkeasti kuitenkin tartuimme tarjoukseen, kun meille vakuutettiin, että tarjoilu on yhtä loistavaa ja ruokalista vain hieman suppeampi kuin pääravintolassa. Pöytävaraus hoitui pääravintolan kautta.


Päätöstä ei tarvinnut katua, sillä perillä odotti viihtyisä ravintola, superystävällinen henkilökunta ja loistava ruoka.


Illallinen aloitettiin tietenkin ravintolassa paistetulla pehmeällä ja tuoreella kurpitsansiemenleivällä. Alkuruuaksi syötiin keittoja, salaatteja ja pikkulämpimiä. Pääruokana suosimme saksanhirveä ja tavallista hirveä. Lihat oli paistettu juuri niinkuin pyydettiin ja maussa ei ollut moitteen sanaa.


Tarjoilija otti seurueemme todella hienosti huomioon ja rupatteli kanssamme mielellään. Hän kertoi aloittaneensa Rataskaevulla kohta sen perustamisen jälkeen reilu kolme vuotta sitten. Nyt hän on siirtynyt Väiken puolelle. Tarjoilija viihdytti meitä testaamalla kanssamme kuinka pro seccon maku muuttui erilaisista laseista juotaessa.


Jälkiruuallekin piti jättää tilaa. Minun suosikkini oli ehdottomasti lämmin suklaakakku. Yhden henkilön ruokailu oli noin 30 euroa per nuppi sisältäen viiniä tai olutta. Hinnat olivat samat kuin pääravintolassa. Todella kohtuullinen hinta loistavasta illallisesta. Suosittelen lämpimästi Pikku-Rataskaevua.


Väiken ikkunoista oli suora näkymä Nigulisten museolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti