tiistai 27. joulukuuta 2016

TämmäyskurssiKotikutoinen joulumusiikkiorkesterimme, josta eilen postasin, kaipaa ensi vuodeksi uusia virikkeitä. Vaihtoehtoina on hankkia orkesteriin uusia soittimia. Pitäisi opetella soittamaan huuliharppua tai kaksirivistä. Ehkä uudet sovitukset ja säestyksen monipuolistaminen myös auttaisi. Kaikkia näitä ja paljon muuta pääsee opiskelemaan Oriveden Opiston kansanmusiikkikurssilla, joka alkoi tänään. Minun valintani oli tämmäyskurssi. Tämmäys on harmoonilla tapahtuvaa pelimannimusiikin, tavallisesti viulunsoiton, säestystä.

Tämmäyskurssimme soittajat virittelivät harmoonit ympyrään ja ottivat nuotit nenän alle. Siitä se lähti. Taiteilijaprofessori Timo Alakotilan loistavalla ohjauksella uppouduimme sovittamisen ja tämmäyksen saloihin. Soittajaporukkamme koostui aiemmin soittaneista ja minä olin se noviisi, joka osaan kyllä lukea nuotteja, mutta taito on vähän ruosteessa. Pianotunneista on aika monta vuosikymmentä. Helpoimmat soinnut ovat joltiseltaankin muistissa ja apua saa kavereilta vierestä. Musiikkiimme saimme potkua ukulele-bassosta ja kitarasta.

En liiottele yhtään, kun sanon, että minulla oli aivan hitsin hauskaa. Haastavinta on tietysti liikkua oman mukavuusalueensa ulkopuolella ja taitojensa äärirajoilla. Jos suhtautuu itseensä ja taitoihinsa ymmärtäen ja siipeilee muiden taitavampien kyydissä niin matkasta tulee oikein mukava. Innolla odotan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti