lauantai 4. heinäkuuta 2015

Rengasmatka ulkomaille TeiskoonAurinkoisen lauantaipäivän kunniaksi lähdimme autoajelulle ja suuntasimme tutustumaan Teiskon viiniviljelmiin. Teiskon Viinitilan pihassa kasvaa Zilga rypäleitä. Niistä valmistetaan ensimmäistä Suomessa kasvaneista rypäleistä tehtyä kuohuviiniä. 

http://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2015/05/viinirypaleita-kasvaa-teiskossakin.html

Viinitilalla on hauska pihaterassi, jossa voi nauttia talon antimia. Me maistelimme Eloisa tyrnikuohuviiniä, joka havaittiin hyväksi ja kotiinkin otettiin pullo. Maistelimme myös karviaisesta ja hunajasta tehtyä kuohuviiniä nimeltään Kohahdus. Tyrni voitti kuitenkin tämän kisan. Lakkalikööriä ostettiin tuliaisiksi Ranskan ystäville.


Rengasmatkamme jatkui Aitolahden pienelle kivikirkolle. Se on kuulemma suosittu vihkikirkko kesäisin. Tämä huomioiden kukkaistutuksetkin oli aseteltu sydämen muotoon. Viihtyisä kirkonmäki kuljeskella. 

Kuuluisan Kessan baarin nurkalla Teiskon Kämmenniemessä oli koko kylä koolla huutokaupan innoittamana. Sitä ihmeteltiin hetken aikaa. Mies muistutti, että ollaan pienellä autolla liikkeellä ja isoja tavaroita ei voi kuljettaa kotiin. Onneksi ei löytynyt mitään huudettavaa. Lähellä on komea kivinen Aunessilta. Sitä kävimme ihailemassa.


Teiskosta löytyy Euroopan pienin museo tien vierestä maitolaiturilta. Tänä kesänä museon näyttely kertoo lehmien evakkotaipaleesta sodan aikana.


Tien varrella nähtiin porukkaa heinän korjuussa. Keli oli sopivan lämmin ja kuiva siihen puuhaan.


Teiskosta suuntasimme Kuruun Muroleen kautta. Siinä oli mukava seurata veneiden kuljettamista kanavan suluissa. 


Kurusta löytyi hyvä lounaspaikka Country Cafe. Paikan sisustus oli viihtyisä ja mukavan maalaishenkinen. Talon tarjoamat pizzat olivat oikein hyviä ja tarjoilu ystävällistä. 


Kurun jälkeen viimeinen vierailukohde oli Ruovesi. Sieltä bongasimme matkalla laivarantaan pop-up retro -putiikin. Sisällä oli kaikkea kivaa aarretta pöyhittäväksi. 


Ruoveden Viljamakasiinissa oli Tuija Virran ja Vappu Kiilin kesänäyttely. 


Sokerina pohjalla oli ihana vanhojen valokuvien näyttely, josta kerron eri postauksessa, sillä se oli niiiin ihana! 


Suomessa on monilla alueilla sanontoja paikkakunnista, joihin on lähdetty "ulkomaille". Tampereella on tuttu sanonta ”mennä ulkomaille Teiskoon”. Sanonta lienee tullut siitä, että Tampereen aluekarttoihin on aikoinaan merkitty Teiskon kohdalle nimen sijaan pelkkä ”Tampereen ulkomaat”. Me teimme oikein mukavan rengasmatkan ulkomaille Teiskoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti