torstai 2. heinäkuuta 2015

Nääsvillessä aletangoillaMökkielämän vastapainoksi teini haluaa shoppailemaan. Tampereen alennusmyynnit houkuttivat meidät päiväretkelle. Tavoitteena oli serkulle pikkukassi ja teinille pitkä kesämekko. Niitä ei löytynyt mutta muuta kyllä.

Minä en jaksa innostua shoppailusta. Selkä väsyy kävelystä ja kivoja vaatteita on vaikea löytää nopeasti. Nuoren ja hoikan päällä kaikki näyttää kivalta. Itseä kun katsoo sovituskopin peilistä niin saa käyttää mielikuvitusta, että voi todeta että "ihan ok". Tosi harvoin innostun nykyisin haahuilemaan vaatteiden perässä. Ehkä ulkomaan matkoilla kaupunkikohteissa se onnistuu aika ajoin. 

Tampereen reissulla panostin kaiken energian nuorisoshoppailijoiden tarpeisiin. Yhtään vilkaisua en tehnyt omien vaatteiden eteen. Keskityin istuskelemaan sovituskopissa makutuomarina ja keksimään kauppoja, missä vielä voisi olla sopivia juttuja. Tampere on vanha opiskelukaupunkini ja jokakesäinen vierailukohde, joten kaupat ovat aika lailla hanskassa. Teini löysi itselleen tosi kivan bleiserin, shortsit ja vyön. Serkkutyttö oli ronkelimpi ja tyytyi odottamaan seuraavaa kauppareissua.


Pidän edelleen Tampereesta. Sieltä on kivoja muistoja opiskeluajoilta. Joka kesä käymme piipahtamassa näyttelyissä, lounaskeikalla tms. Vapriikki on yleensä vakiokohde ja Pispalan harjullakin tulee usein käytyä turistien kanssa. Kukkaisviikot ja Viinikylä vieraillaan, jos vain mahdollista, tänäkin kesänä. 

Shoppailukeikalla poikkesimme lounaalle kauppahalliin. Siellä on minun mielestäni kiva tunnelma. Tuliaisiksi juustokauppiaalta saa kutunjuustoa. Löysimme hallista oikein kivan lounaspaikan ja maittavan lohikeiton. Bonuksena kauppahallin käytävillä kuulee yleensä riemullisen leveää Tampereen murretta, joka hihityttää hiljaa sisällä, kun aina tulee Kummelivitsit mieleen. Ihan kuin olisi ulkomailla. Murteet ovat kivoja. Niitä kannattaa metsästää eri puolilla Suomea kesäretkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti