keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

JapaninaprikoosiaPidän japanilaisista jutuista, ruuista, puutarharhoista, ikebanasta, origamista jne. Nyt löytyi jotain uutta kivaa taas. Kävimme porukalla syömässä Merimiehenkadun Hokussa Helsingissä. Ravintolan on perustanut Havaijilla kasvanut ja suomalaisen vaimon innoittamana Suomeen muuttanut Ryan Shibuya. Ryanin suvun juuret ovat Japanista lähtöisin. Ravintolan ruokalistalla on paljon vaikutteita havaijilaisesta ruokakulttuurista ja myös Japanista. 

Suosikkini Hokun listalla on korealaisruoka Bi Bim Bab. Missään ei saa niin kaunista ja maukasta kuin Hokussa. Mausteisen kocuchung-kastikkeen pyydän  aina erikseen, jotta voi säädellä itse ruuan tulisuutta. Kehuja sai myös rapea ja pitkään haudutettu porsaankylki.


Jälkiruuaksi fudge brownie ja Kahlua-jäätelöä. Kaunis annos sekin ja tosi herkullista.


Sitten jotain japanilaista.. Jälkiruokajuomaa pohtiessani ystävällinen tarjoiluja ehdotti ume-hedelmästä tehtyä japanilaista umeshu likööriä. Japaninaprikooseista tehty juoma valmistetaan uuttamalla ja siinä on kiva hapan-makea maku. Sain juomani jäillä viilennettynä ja se sopi hyvin minun makuuni. Nam-nam taas jotain kivaa uutta. Tätä tehdään Japanissa kuulemma usein kotonakin.


Hyvän ruuan ystävät ovat löytäneet Hokun sillä pöytävaraus on tarpeen jos illalla haluaa Hokuun herkuttelemaan. Ravintola on pieni ja intiimi, tarjoilu ystävällistä, hinnat kohtuullisia ja ruoka erinomaista. Kannattaa siis poiketa, jos haluaa muuta kuin nakit ja muusin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti