Viiniklubilla teemana oli tällä kertaa parsa ja viini. Minulle uusi ja erinomainen yhdistelmä oli uunissa valmistettu parsa parmesaanin, kinkun ja leivän kera. Parsa pidetään uunissa 175 asteen lämmössä 10 minuuttia. Tämän jälkeen hyvä oliiviöljy, sitruuna ja suola maustavat parsan. Oheen voi ottaa kinkkuja ja patonkia. Nami, nami miten rapsakkaa! Suomessa ei tällä hetkellä ole kovin helposti saatavissa valkoista parsaa. Meilläkin oli tarjolla vihreää parsaa.
Pöytäseurueemme valisti, että parsoja voi hyvin paistaa vedessä paistinpannulla ja erityistä parsakattilaa ei välttämättä tarvitse. Viiden tai maksimissaan kymmenen minuutin keittäminen riittää hyvin.
Keitettyjen parsojen ehdoton kruunu on Bearnaise- kastike. Sitäkin saimme maistella parsojen kanssa.
No, mikä viiniklubi se on, jos ei viinejä maistella.
Emäntämme olivat löytäneet hyviä parsan kumppaneita niin Ranskasta kuin Saksasta.
Minä taisin kallistua enemmän saksalaisten juomien puolelle. Hyvää Rieslingiä ei voita mikään.. no mielenkiintoisia olivat weissburgunderitkin... eikä valittamista ranskattarissakaan.. kuplajuomista puhumattakaan.. kaikki kelpasi!
Saksalaiset juo paljon Silvaner parsan kanssa, Rieslingiä vähemmän ja jos sitä, se ei saa olla kovin kuivaa.
VastaaPoistaHei, kiitos vinkistä. Nyt pitää löytää Silvaneria pääsiäisen parsan kaveriksi.
Poista