sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ketunlenkki RepovedelläRepoveden kansallispuisto Kouvolassa tarjoaa upeita maisemia. Kansallispuisto on avattu vuonna 2003. Noviisipatikoijallekin sopii mainiosti  viiden kilometrin Ketunlenkki. Reitti on merkitty selkeästi oransseilla täplillä ja polku on hyvässä kunnossa. 


Reitin varrella voi ihailla luonnon taideteoksia.


Ketunlossilla siirrytään lihasvoimalla vesien yli.


Jylhät kalliomaisemat ja vesien läheisyys tarjoavat paljon katsottavaa.


Korkeuseroja riittää reitillä. Huonopolviselle raput tuovat haastetta, vaikka suurin osa reitistä onkin tasaista polkua. Lapinsalmen riippusillalta näkee kauas.


Reitin varrella on useita taukopaikkoja, joissa voi paistaa makkaraa ja käydä "hotelli helpotuksessa". Omia taukopaikkoja voi rakentaa kauniiden maisemien äärelle. Tässä katselimme kaakkurien lentoon lähtöä.


Reitin varrella tuli vastaan useita lapsiperheitä. Tämä sopii siis mainiosti myös naperoikäisille. Infotauluilta voi lukea mielenkiintoista lisätietoa luonnosta. Portilla on kioski, josta voi ostaa pikkunaposteltavien lisäksi lounasta. Kansallispuisto on hyvin toimiva ja helposti saavutettava. Suosittelen, sillä se on ehdottomasti vierailun väärtti. Meillä oli mukana paikat tuntevat luonnontuntijat. Tällä tavoin retkestä saa irti vielä monin kerroin enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti