perjantai 20. toukokuuta 2016

Flamenco elämysEn ole koskaan nähnyt flamencoa tanssittavan tai laulettavaa livenä. En ole koskaan käynyt Espanjassa kuin välilaskun verran - siis vain melkein. Ystävämme harrastaa molempia, tanssii ja laulaa. Sen lisäksi hän vielä puhuu sujuvaa espanjaa ja soittaa kastanjetteja. Hän kutsui meitä Kanneltalolle katsomaan jotain mitä emme ole ikinä nähneet ennen. 


Illan aloitti Blue Flamenco-ryhmän kehitysvammaiset oppilaat. Minä olin aivan liikuttunut heidän elämäniloisesta esityksestään.


Heidän jälkeensä flamencon huippukokoonpano Joonas Widenius Trio astui lavalle haikeiden ja vahvojen sävelten kera. Musiikki oli valtavan kaunista. Katja Lundénin edistyneet oppilaat esittivät tanssia tämän livemusiikin tahtiin. Mikä mieletön yhdistelmä! Vahvaa ja samalla sensuellia, hauskaa ja haastavaa ja kaikkea tätä sekaisin.  


Illan kruunasi Katja Lundén Companyn 8-henkinen Machina Flamenco, joka esitti teoksen After Machine. En voi ymmärtää kuinka joku voi luoda niin upean ja monisäikeisen esityksen. Tanssijat olivat ammattilaisia ja sen loisti hienolla tavalla läpi. Mielettömät rytmit, liikkeet, ilmeet. Ei voi kuin ihailla! 


Meidän ensimmäinen flamencokokemuksemme oli menestys. Nyt meillä soi kotona Wideniuksen musiikki ja suunnittelemme uutta visiittiä flamencon pariin. Silloin on tarjolla ehkä perinteisempää esitystä: Flamencokoulu FiestaFlamencan kevätnäytös Kanneltalolla 28.5 klo 19. Meillä taitaa olla menossa oikein Espanja boomi... Baila, baila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti