maanantai 3. marraskuuta 2014

Puikoilla japanilaisittainJapanilainen sohvasurffarimme Midori antoi hyviä ohjeita, kuinka toimitaan oikein syömäpuikkojen kanssa. Muista siis, jos menet ravintolaan ja saat puikot, jotka ovat kiinni toisissaan, niin älä missään nimessä irrota niitä toisistaan ruokaseurasi silmien alla. Tee se pöydän reunan takana piilossa. Muuten on riskinä, että viestität haluavasi rikkoa ystävyyden.


Jos haluat ottaa puikoillasi esim. Wasabi-tahnaa yhteisestä kiposta, niin ota aina sillä päällä, joka ei käy suussasi. Puikot eivät saa uida napaa myöten keitossa, vaan keitosta nostellaan vain kärjillä sattumia. Kovaääninen  Miso-keiton ryystäminen voi viestittää hyvää ruokahalua, mutta ei ole nuorison tapa, vaan kuuluu ennemminkin vanhemmille ruokailijoille. Tulee vähän mieleen muinaissuomalainen tassilta hörppääminen.


Jos suomalaiset voivat aiheuttaa ihmetystä jopa toisilleen sotkemalla hernekeittoon piimää, niin japanilaisetpa sekoittavat riisin joukkoon teetä. Tämän pussin sisällön kun laittaa riisin päälle ja vettä perään niin kaikki tarvittava on kasassa riisiteetä varten. Ennen vanhaan käytettiin vähän nahistunut riisi tarkasti seuraavanakin päivänä. Mausteeksi saatettiin kerätä muita ruuan jämiä esim. lihan paloja. Freesaus sujui sitten hyvin teetä lisäämällä. Kaikki tämä yhdessä pussissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti