lauantai 15. marraskuuta 2014

Aamiainen Tallinnassa

Tallinnan risteilyllä haluan aina aamiaiselle vanhaan kaupunkiin. Jos laivalta lähtee kahdeksalta kävelemään kohti aamiaispaikka, niin vanhasta kaupungista ei ole aivan helppoa löytää aikaisin auki olevia kuppiloita, joissa saa hyvää aamiaista. Tämän oven takaa osoitteessa Viru11 löytyi täydellinen yllätys.


Pubin ovessa tai ikkunoissa ei ollut minkäänlaista mainintaa aamiaisesta. Aukiolokyltti kuitenkin paljasti, että sisälle pääsee lauantaiaamuna jo kahdeksalta. Ovesta kun astui sisään ja marssi rohkeasti peremmälle niin vastaan tuli erinomainen Baltic Hotel Vana Wirun hotelliaamiaiskattaus hintaan 9,50 €.


Pubin sisustus oli vähän rustiikkinen, mutta ei missään nimessä tunkkainen. Minusta tila oli oikein kodikas. Tuolipaikkojen lisäksi oli sohvaryhmiä. Kun menimme sisälle niin paikka oli melkein tyhjä. Tunnin istuskelun jälkeen miltei kaikki paikat olivat jo täynnä. Suomalaisia oli tietysti paikalla, mutta turisteja myös muualta. Muutama paikallinenkin kuului olevan. Hyvä merkki sekin.


Ruokakattaus oli todella monipuolinen ja siististi laitettu esille. Minua ilahdutti erityisesti hyvin haudutettu puuro ja useiden erilaisten leipien runsaus. Hedelmiä oli niin tuoreena, kuivattuna kuin myös hillona.


Juomia oli joka lähtöön ja nyt en siis tarkoita oluita.


Ikkunasta oli kiva katsella Raatihuoneen torille kiiruhtavia turisteja. Torilla pystytettiin jo joulun myyntikojuja. Joulukuusi seisoi komeana keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti