lauantai 30. syyskuuta 2017

Villa SperanzaVirpi Hämeen-Anttilan uusin vuonna 2017 julkaistu romaani Villa Speranza alkaa sellaisella sana-akrobatialla, että heikompaa alkaa jo hirvittää moinen kikkailu. Vauhdilla alkanut juoni imee lukijan kuitenkin nopeasti mukaansa ja alkutekstin koukerot vaihtuvat mukaviin tunnelmakuviin. 


Italiaan sijoittuva tarina sisältää niin romantiikkaa kuin hieman jännitystäkin. Kirja on loistava mielikuvitusmatka syyssumujen keskeltä lämpimään ja aurinkoiseen Italiaan.


Kirjan seurana nautin samalta alueelta kotoisin olevaa Tommasin Amaronea vuodelta 2012 juustojen ja muiden herkkujen kanssa. Suosittelen lämpimästi tätä yhdistelmää vaikka syksyiseen mökkiviikonloppuun.


Kirjan tarina jättää lopussa asioita auki. Nähtäväksi jää, onko romaanille tulossa jatkoa vai syntyykö se lukijan päässä. Romaanilla oli ehkä vähän identiteettikriisiä. Hämeen-Anttilalla tuntui olevan hinku dekkarimaisiin juonen punontoihin, mutta romantiikka kuitenkin vei voiton. Mukava kirja kertaistumalla luettavaksi ja viinin kanssa nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti