keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Katalonian kulinaristitYstäviltä saatu vinkki vei meidät Barcelonassa vanhan kaupungin keskustaan El Goticin alueelle. Sieltä löysimme pieneltä kujalta ravintolan nimeltään Los Caracoles. Avokeittiössä hääräävät kokit taikoivat turisteille herkkuja. Ulkogrillissä paistuivat kanavartaat.


Nimensä mukaisesti Los Caracoles tarjoaa etanoita, mutta muutakin saa. Katalonian jälkiruokaherkku Crema Catalana eli paahtovanukas oli loistavan makuinen ja ei ihan pieni sellainen ollutkaan.


Juomana maistui espanjalainen cava.


Ravintola on todella suosittu. Vaikka pöytiä on useissa pienissä huoneissa paljon, niin silti ilman pöytävarausta voi jäädä ilman paikkaa. Viereisessä pöydässä illallistivat ainoat matkan aikana tapaamamme suomalaiset. Terveisiä Lempäälään hauskoille seuralaisille! Pienen jutustelun jälkeen oltiin jo melkein naapurin tyttöjä eli pieni on maailma.


Ravintola oli viihtyisä, ruuat hyviä ja meille sattui todella hauska tarjoilija! Veivattiin vitsejä ihan espanjaksi... tilannekomiiikkaa.


Mereneläviä ja kymmeniä lajeja erilaisia kaloja löytyy kauppahallista.


La Bogueriassa Ramblan varrella niitä voi käydä ihmettelemässä. Turisteja on paljon, enkä yhtään ihmettele, että paikalliset asukkaat ruokaostoksillaan ovat kyllästyneet käytävät tukkiviin turistilaumoihin.


Kauppahallissa voi istahtaa kahville tai vaikka pienelle suolaiselle.


Ravintoloitsijat ovat iloisia kaikista asiakkaista. Meille maistuivat tapakset.


Pienet lihakaupat ovat aarreaittoja.


Yleensä tiskissä on hyviä lihoja ja makkaroita sekä runsas valikoima juustoja. Me löysimme paikallisasukkaita illallisella lihakaupan takahuoneesta.


Kahviloita Barcelonassa riittää.


Mutta niin riittää nälkäisiä ja janoisiakin.


Viimeisenä päivänä ennen lennolle lähtöä istuskelimme Placa Reialilla.


Turistien hyörinä jatkui vaikka me lähdimme.


Onneksi Helsingistäkin löytyy useita espanjalaisia ravintoloita, joissa voi muistella ja maistella Katalonian herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti