lauantai 31. lokakuuta 2015

KylpytynnyrissäSaunahatut kylpytynnyrin reunuksella lupaavat hyvää. Tynnyrin vesi lämmitetään puilla ja se vaatii muutaman tunnin aherruksen. Sinä aikana ehtii hyvin järveen kastautumaan. Nyt on järvivesi jo niin kylmää, että jalat meinaavat hyytyä kahlatessa.


Ystäväperheen kanssa olemme samoilla linjoilla siitä, että vesi on parhaimmillaan 39 asteisena ja kylpeminen on monen tunnin sessio. Kylpyjuomat kädessä ja hattu päässä on mukava istua rupattelemassa ja maailmaa parantamassa. Mitä kurjempi sää, sitä parempi kylpytynnyrisää. Tämä on hyvä viisaus. Kesällä ei kylpytynnyrissä köllöttely ole yhtä kivaa kuin syksyllä. Yhtenä joulunakin joulusauna tuli hoidettua kylpytynnyrissä.


Pakkaskelejä varten olen saanut syntymäpäivälahjaksi kylpyhatun, jossa pää ei palele pakkasellakaan. Syntymäpäiväni on tammikuussa. Tasavuotissynttäriksi minulle järjestettiin yllätyskylpy vuokratynnyrissä mökin pihaan, kun kaikki tiesivät kylpyintoni.


Hauska syntymäpäivälahja oli hattu, johon oli koottu erilaisia muistoja elämäni varrelta: matkamuistoja, kansanhiihtomerkkejä (kuka muistaa...?! jne. Mutta tämä hattu on liian kuuma syyskelille. Kevyemmän kylpyhatun ostin kirpparilta kolmella eurolla. Miehen hattu on matkamuisto Riikasta. Teini suosii pipomallia.


Illan hämärtyessä, kynttilän valossa kuuta tuijottaessa on kylpytynnyrielämä parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti