keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

SamppanjakellarissaJokaisella Ranskan Champagnen alueelle suuntautuneella matkallamme olemme bonganneet aina jonkin uuden samppanjatilan. Aiemmin olemme käyneet pienillä tiloilla, jossa olemme tavanneet omistajan ja päässeet katsomaan valmistusta omalla privaattikierroksella. Nyt kuitenkin päätimme kokeilla jotain uutta. Osallistuimme ensimmäistä kertaa turisteille suunnattuun kellarikierrokseen.

Samppanjatalo Pannier sijaitsee Chateau Thierryn kaupungissa. Vierailumme opaskierrokseen kuului tutustuminen samppanjan valmistukseen ja historiaan sekä kierros maan alla kellareissa. Meidän opastuksemme oli ranskaksi, mutta myös englanniksi ja saksaksi oli mahdollista saada opastuksia. Matkan aikana katsottiin pari videon pätkää ja kaikenlaista sai kysellä oppaalta. Minusta kierros oli oikein hyvä ja kiinnostava perussetti samppanjan alkeista.


Noin tunnin kierroksen jälkeen sai maistella ja ostaa tilan tuotteita.


Kyllähän samppanja aina maistuu, mutta tällä kertaa ei kovin isoa kassillista ostettu. Lentomatkailijalla kun tuo rahti on rajallinen.


Mukaan lähti samppanjan ohella pullollinen Ratafiaa, joka on minusta loistava Champagnen alueen jälkiruokaviini.


Tässä yhteydessä haluan mainita toisen tilan, jossa vierailimme ja ostimme mukaan loistavia samppanjoita. Majapaikkamme Chateau Marjolaineen vieressä Aulnoisissa (Essomes-sur-Marne) on Belinin samppanjatila. Heidän samppanjansa maistuivat minun suuhuni vielä paremmin kuin Pannierin juomat. Harmillista, että heidän Ratafiansa oli loppuunmyyty. Sitä olisin ehdottomasti halunnut mukaani. 


Rose-samppanja tuntuu olevan nyt kovin suosittua ja minusta Belinin rose on todella hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti