tiistai 19. huhtikuuta 2016

Pienestä kiinni DaubeRavintola Grillhaus Daube sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa. Ravintolarakennus on ulkoapäin siisti ja kauniisti kunnostettu. Se houkuttelee ohikulkijoita astumaan sisälle. Sisällä on paljon kivoja sisustuksellisia yksityiskohtia. Talo on kaikin puolin moitteettoman näköinen ja se tarjoaa hyvät edellytykset viihtyisälle ruokahetkelle.


Alkajaisiksi pöytään kannetaan ihanan lämpimät sämpylät ja ruokailuvälineet pikkuisessa korissa.


Laajalta ruokalistalta poimimme liharuokia, sorsaa, possua ja lohta. Kaikki ruuat olivat loistavasti grillattuja ja annokset siistejä. Erityisesti kastikkeet olivat maukkaita ja ruuan kanssa hyvin yhteensopivia. Minun sorsa - luumu yhdistelmäni oli erinomainen. Peruselementit olivat hienosti hallussa, mutta... mutta... Miksi ravintolasta jäi fiilis, että ihan ok, muttei mitään sen enempää?


Kun ravintolaan astui sisälle niin ruokailijoita oli harvakseltaan ja kaikki loput pöydät olivat tyhjiä. Kattaus puuttui pöydistä ja tuli sellainen olo ettei edes odotettu, että muita tulee. Valmis kattaus pöydässä antaisi tunnelmaa ja fiiliksen, että minua on odotettu. Nyt pöydät ammottivat tyhjyyttään ja osalla pöydistä oli mitään sanomattomat värittömät pöytäliinat. Takka oli hieno, mutta sinnekään ei ollut laitettu puita tai edes kynttilöitä tunnelman luojaksi. Sisätilasta saisi pienellä vaivalla paljon houkuttelevamman sillä sisustus- ja kalustuselementit olivat ihan hyvät.


Lämmin alkuleipä oli kiva, mutta miksei se voisi olla joku persoonallisempi leipä kuin vaalea tusinaleipä. Talon oma leipä tekee aina vaikutuksen. Grillatut ruuat oli tehty todella hyvin, mutta oheissalaatit ja kasvikset olivat varsin mielikuvituksettomia. 


Tarjoilu oli ystävällistä, mutta vielä olisi kaivannut reippaampaa asiakkaan lähestymistä. Alakerran keittiöltä kaikui iloinen nauru. Väkeä tuntui olevan keittiössä runsaasti. Olisikohan vaikka iloinen kokki ehtinyt pöytään tarjoamaan pippurimyllystä lisää maustetta ja kysymään miltä ruoka maistuu. Keittiöhenkilökunnan näkyminen salin puolella antaa ymmärtää että tekijät ovat kiinnostuneita, miltä lopputulos vaikuttaa asiakkaan silmissä.


Dauben kohdalla on todella harmillista, että keskiverron yläpuolelle nouseminen on vain pienestä kiinni. Puitteet ovat hyvät, samoin grillaus on hanskassa. Tarvitaan vain vähän yksityiskohtien hiomista ja olisin valmis palaamaan uudelleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti