maanantai 7. syyskuuta 2015

Keisarin aarteita KotkassaKaikille historian, puurakentamisen ja käsityön ystäville Kotkassa sijaitseva keisarillinen kalastusmaja on oikea aarreaitta. Talo on täynnä käsittämättömän upeita huonekaluja, esineitä ja yksityiskohtia. Keisarilla oli kiva mökkipaikka Suomessa.


Langinkosken rantamilla olevaa aluetta on kunnostettu siistiksi ja helposti kuljettavaksi. Tämän vuoden loppuun mennessä työt on tarkoitus saattaa loppuun. Kärryillä ja pyörätuoleilla pääsee vaivattomasti siirtymään paikasta toiseen. Vain päärakennus on hankalien portaiden takana. Upeita maisemia on kuitenkin helppo kulkea ihailemassa. 


Sisällä majassa on koristeellisia ikkunoita, joista valo tulvii sisään vanhojen verhojen takaa. Huoneista löytyy isoja uuneja ja kakluuneja, joilla talo on pidetty lämpimänä.


Huoneet, joihin keisarillinen perhe, palvelukunta ja vieraat ovat voineet majoittua retkillään, sijaitsevat kahdessa kerroksessa.


Seiniltä löytyy kuvia, jotka kertovat talon asukkaista ja elämästä keisarin aikoihin.


Esillä on paljon vanhoja astioita ja koriste-esineitä.


Terassilla voi istuskella ihailemassa joen kulkua.


Jos sää sallii, niin pienen kävelymatkan päässä kulman takana on upeat jokimaisemat.


Me yhdistimme retkeen brunssin keisarillisen kalastusmajan vieressä olevalla Langinkosken kahvilalla. Ylhäällä mäellä parkkipaikan vieressä on toinen kahvila, Keisarinmajan kahvila. Brunssi oli oikein maukas ja tähän kahvilaan on esteetön pääsy. Pihasta löytyy lisää helppokulkuisia vessoja ja lastenhoitohuone. Koko alue rakennuksineen on todella hienosti kunnostettu ja ylläpidetty. Kun piharemontti saadaan loppuun, niin tekijät voivat olla todella ylpeitä hienosta matkailukohteesta. Päärakennuksen lipunmyynnissä oli todella tietävä ja avulias opas, jolta saattoi kysyä mitä vain taloon liittyvää. Me saimme vastaukset kaikkiin kysymyksiimme. Historia oli hänellä loistavasti hallussa laajemmaltikin. Hieno retkikohde!1 kommentti:

  1. Tuolla kayty joku vuosi sitten. Oli jo silloin tosi kaunis paikka ja matkailukohde.

    VastaaPoista