sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Teatterisuositus KansallisteatteriinKansallisteatterin näytelmää Mestari ja Margarita esitetään loppuunmyydyille saleille. En yhtään ihmettele miksi. Näyttelijät valtasivat näyttämön sellaisilla roolisuorituksilla, että esiintymislava ei jäänyt kumisemaan tyhjyyttään.

Näytelmä perustuu Mihail Bulgakovin kuuluisimpaan teokseen Saatana saapuu Moskovaan. Kirjan kirjoittamisen Bulgakov aloitti jo vuonna1928 ja hän hioi tarinaa yli kaksikymmentä vuotta aina kuolemaansa saakka. Se ilmestyi Neuvostoliitossa vuonna 1966 sensuroituna versiona. 

Romaanissa kulkee rinnan kolme erilaista aika- ja tapahtumakerrosta. Mestari ja Margareta -näytelmässä nimiosan saa kiihkeä rakkaustarina.


Näytelmässä on tehty mielenkiintoinen ratkaisu yhdistää näyttelijäsuorituksiin nukketeatteria. Näyttelijät puhuivat välillä nukkejensa kautta. Nukkejen käsittely oli varmaa ja yhdistelmä tuntui luontevalta. Meillä oli paikat eturivistä. Siitä oli hyvä seurata näytelmän etenemistä. Eturivin paikka oli etu tällaisessa näytelmässä ja pienessä salissa. Tunnelma oli intensiivinen ja piti tiukasti otteessaan. 


Näytelmässä esiintyivät Marc Gassot, Maria Kuusiluoma, Juhani Laitala, Ilja Peltonen, Annika Poijärvi ja Juha Varis. Roolit elivät heissä vahvana. Hiukan jäin toivomaan Margaritaan lisää syvyyttä ja tilan ottamista. Muut roolit olivat niin väkeviä, että herkkä Poijärvi ei ihan päässyt rinnalle. Erityisesti Marc Gassotin pistävä katse ja vivahteikkaat kasvot hänen roolissaan Wolandina toimivat näytelmän punaisena lankana. Suosittelen ehdottomasti tätä näytelmää katsomisen arvoisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti