tiistai 24. maaliskuuta 2015

TaidemesenaattiKuten näette, olen ryhtynyt taidemesenaatiksi. Olen siis taiteen tukija ja suosija. 


Didrichsenin taidemuseo Helsingin Kuusisaaressa on keksinyt taiteilija Kaarina Kaikkosen kanssa aivan loistavan idean, jota minäkin olen nyt ollut tukemassa. Taidemuseo kerää käytettyjä paitoja ympäristötaideteosta varten. Teos rakennetaan paidoista, jotka sidotaan yhteen ja nostetaan teräsvaijerilla taidemuseon veistospuiston puihin. Houkuttimena Didrichsen tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn jokaista tuotua paitaa vastaan. Näitä paitoja on kertynyt tähän mennessä noin 1600 eli reilusti yli tavoitteen, joka oli 1000 paitaa. Vielä on aikaa maaliskuun loppuun saakka viedä paitoja taiteilijalle. Nimekkäin paitalahjoittaja on tähän mennessä Martti Ahtisaari. Jännittävää on nähdä pääseekö oma paita liehumaan komeiden mäntyjen väliin. Toukokuussa se sitten nähdään.


Kaarina Kaikkosen installaatioita on nähty ennenkin. Kesällä 2000 Helsingin tuomiokirkon portaille oli koottu miesten pikkutakeista teos nimeltä Tie. Viime kesänä näimme matkalla Serlachiuksen taidemuseolle paitanauhoin koristellun Mäntän kirkon. Minusta tämä Totuuden tie teos oli hauska, vaikka jotkut sitä paheksuivatkin.

1 kommentti:

  1. Juuri saksankurssilla luimme artikkelin, joka kertoi modernista installaatiosta museossa. Sen osana oli ollut likainen pesuvati. Siivoaja ei ollut tajunnut sen olevan osa taideteosta ja oli sen puhdistanut. Eli koko hieno(?) installaatio oli mennyt pilalle ja museo vaati korvausta siivousfirmalta.

    VastaaPoista