tiistai 3. maaliskuuta 2015

Foam rollerEn ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan välineestä nimeltä foam roller. Se on nimensä mukaan vaahtomuovinen pötkylä, jonka kanssa haetaan lihaksiin rentoutusta, köyhän miehen hieroja. Pötkylöitä on eri pituisia. Toiset ovat pinnaltaan tasaisia ja toisissa on erilaisia nystyröitä. Turboversiokin löytyy nahalla päällystettynä. Hintaskaala on noin kympistä lähemmäs satasta. 


Maailmalla nämä kuulemma ovat olleet todella suosittuja ja vasta nyt rantautumassa Suomeen. Pötkylän käyttöön voi perehtyä netissä, rullailutunneilla, youtubessa tai vertaistukiryhmissä. Tässä esimerkiksi yksi sivu http://www.super-sets.com/kuvat/Foam_roller_ohje.pdf Meille pötkylä tuli fysioterapeutin suosituksella. Syväkudosten jännitysten laukaisemiseen pötkylä on kuulemma mitä mainioin apuväline. 


Olemme nyt yrittäneet tutustua toisiimme. Mies on edistynyt pidemmälle pötkylän kanssa. Minä pidän toistaiseksi kiinni vanhoista hyvistä ystävistä kuten kahvakuula, venyttely ja golfpallon pyörittely kantapään alla. Suhtaudun pötkylään toistaiseksi yhtä varauksellisesti kuin ilmastointiteippiaskarteluun ks. blogini 21.1.2015. Mielelläni tietysti kuulen, jos joku on päässyt yhteiseen ymmärrykseen tällaisen pötkylän kanssa. Meidän pötkylä ja kahvakuula sopivat sävyiltään hyvin yhteen. Käytetään vaikka sisustuselementtinä, jos ei muuta iloa ole. Mutta katsotaan nyt, jos pötkylä vaikka yllättää tehollaan. Ei kannata luovuttaa liian helpolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti