keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Silkkiuikkujen iltatanssit



Minä suuntasin kevään ensimmäiselle pyörälenkille Laajalahden ympäri. Uudenmaan lintuharrastajien oma yhdistys Tringa järjesti iltaretken Laajalahden kahdelle lintutornille. Kokoonnuimme Otaniemessä sijaitsevalla Maarin lintutornilla. Siellä lintuoppaan johdolla seuraisimme mm. valkoviklojen, merihanhien ja kurkien iltapuuhia. 

Kolmen kilometrin kävelymatkalla pitkin rantoja ja pitkospuita kohti Villa Elfvikin tornia pysähdyimme välillä kuuntelemaan erilaisia laulajia. Oppaamme Juha Lindy yritti kovasti antaa meille hyviä tunnistusvinkkejä. Edelleenkin minun oli vaikea erottaa lauluja toisistaan. 

Elfvikin tornilla pääsimme seuraamaan silkkiuikkujen lemmekkäitä iltatansseja. Useampi pari pisti parastaan keväthuumassa. Rivakasti ne pörhistelivät päätöyhtöjään, ravistelivat päätään puolelta toiselle ja korahtelevat kiihkeästi. Meno oli kuin kesäisissä lavatansseissa. Ilta-aurinko valaisi kauniisti linnut ja merenlahden tyynen pinnan.


Villa Elfvikistä minä käänsin pyörän nokan kotiin päin. Kotirannassa meriharakat torkkuivat kivillä ja nauttivat minun kanssani kauniista illasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti