lauantai 6. toukokuuta 2017

Löytynyt Gallen-Kallelan taulu - MajvikPerjantain Hesari kertoi, kuinka 120 vuotta kadoksissa ollut Gallen-Kallelan taulu Haavakuume on löytynyt vuosien etsinnän jälkeen Sveitsistä. Nyt voin ilmoittaa, että myös toinen Gallen-Kallelan taulu on saapunut ihmisten ilmoille. Taiteilijan vuonna 1911 maalaama taulu Majvikista on palannut juurilleen eli Majvikin linnan barokkisaliin Kirkkonummelle. Taulun omistaja lahjoitti sen viime vuoden lopulla Majvikille ja siellä se on kaikkien nähtävillä. 


Majvikin linna on täynnä upeita vanhoja esineitä. Astiakaapista löytyy yli sataosainen Rosenthal-astiasto. Vanhoja peilejä ja matka-arkkuja voi käydä ihastelemassa eri huoneissa. Seinien maalaukset on hienosti entisöity.


Portaita pitkin pääsee tornihuoneeseen tapaamaan linnan kummitusta. Minulle hän ei kyllä näyttäytynyt. Muutama viehättävä hotellihuonekin sieltä löytyy. Alakerrassa on isompia ruokasaleja ja oleskelutiloja.


Majvikin ikkunoista on vuosien varrella ollut monenlaista maisemankatsojaa. Rakennuksen valmistumisen jälkeen 1904-1908 siellä asui af Forsellesin perhe, joka joutui luovuttamaan linnansa 50 vuodeksi Neuvostoliitolle Porkkalan alueen mukana. Tornin ikkunoista venäläiset upseerit kurkistelivat kenraali Kabanovin johdolla Espoonlahden suuntaan. Vuonna 1956 perheen palatessa linna oli päässyt huonoon kuntoon. Kunnostuksen jälkeen se oli asuttavassa kunnossa, mutta suku myi sen alueineen Teknillisten liitolle 1974. Tämän jälkeen alueelle on rakennettu kokous-ja kongressihotelli.


Majvikin linnassa järjestetään enimmäkseen yksityistilaisuuksia, mutta esimerkiksi äitienpäivänä sinne pääsee lounaalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti