tiistai 9. syyskuuta 2014

Sushia ja surffausta

Sohvasurffaus on meidän urheilulaji. Se eroaa sohvaperunaharrastuksesta siinä, että surffausta ei voi tehdä yksin. Olemme majoittaneet kotonamme parin vuoden aikana noin kolmekymmentä surffaria, joiden ikäjakauma on ollut 1-70 vuotta. Jokaisella vieraalla on ollut oma tarinansa, miksi he ovat tulleet Suomeen. Olemme itse vierailleet Wienissä, Gdanskissa, Tel Avivissa, Pariisissa, Sopronissa ja Riikassa surffareiden luona. Joissain paikoissa olemme yöpyneet, jossain olemme saaneet kahviseuraa tai opastusta kaupunkiin. Raha ei liiku tässä harrastuksessa. Se perustuu vieraanvaraisuuteen. www.couchsurfing.org

Eri maiden ruokakulttuuri on tullut tutuksi surffareiden myötä. Meillä on syöty huippuhyvää borssikeittoa venäläisperheen kokkaamana. Espanjalaiset vaihto-oppilaat ovat järjestäneet kunnon fiestan ruokineen pariin kertaan. Gdanskissa meille tarjottiin ikimuistoinen illallinen puolalaisen perheen luona. Japanilaista ruokaa ollaan syöty useamman kerran.


Tällä kertaa meille saapui vieraaksi japanilainen Natsuko. Vieraamme Suomen vierailun pääkohde on Savonlinna. Sinne hän haluaa, koska Japanissa pelattavan huippu suositun Dragon Quest pelin esikuva on Olavinlinna. Enpäs ole tiennyt tuotakaan. Tuskin Natsuko ehti ovesta sisään, kun jo aloitettiin sushien rullaus. 


Voit vain arvata kuka oli opettaja ja kuka oppilas. 


Meillä oli oikein mukava sushi-ilallinen. Usein ystävämme pääsevät nauttimaan kansainvälisestä kokkauksesta. Tällä kertaa herkuteltiin itseksemme keskiyön kauttauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti