sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Suomen paras elokuvafestivaaliReikäreuna festivaali on mielestäni Suomen paras elokuvafestivaali. Vähän puolueellinen näkökulma tämä saattaa olla, kun en ole niin monella ollut. Mutta näkemistäni paras. Elokuvateatteri, johon tapahtumat keskittyvät on vanha ja raihnainen mutta oikein sopiva tällaiselle festivaalille. Esityksissä istuimme rennosti nahkasohvilla. Jos ei sohvaa riittänyt, niin sitten sai istua puutuolilla. 

Tänä vuonna vietettiin festivaalin 10 v. juhlavuotta, taiteilijavieraana  Pirjo Honkasalo elokuvineen. Perjantaina illalla kävimme katsomassa ja kuuntelemassa Charles Chaplinin mykkiä lyhytelokuvia säestettynä livemusiikilla. Ei perinteinen, mutta oikein hauska ja vuorovaikutuksellinen musiikkisäestys. Virpi Suutarin elokuvan Eedenistä pohjoiseen kävimme lauantaina naisporukalla nyyhkimässä. Ihana elokuva parisuhteesta ja puutarhan hoidosta. 

Mutta mikä minusta on aivan huippujuttu on kylpytynnyri lyhärit. Illan hämärtyessä hämäläisessä maisemassa, kun taivaalla tuikkii tähdet, niin valkokankaalla alkaa pyöriä elokuvat. Bussisaunaan voi piipahtaa lämmittelemään hyviin puusaunalöylyihin. Terassilta saa juotavaa. Halukkaille on myöhemmin karaokea. Se on niin kivaa! Tänä vuonna istuttiin omassa seurassa noin reilun kymmenen hengen seurueessa. Viime vuonna viihdyttiin elokuva, valokuva ja muiden taiteen vaihto-oppilaiden kanssa, espanjalaisia,  iranilaisia yms. ympäri maailmaa.  Siinä kuuli elokuvista monenlaista näkökulmaa. Jos ei ole kylpytynnyrin ystävä, niin voi katsoa elokuvia ekologisesti. Kuntopyörällä polkien tuotetaan sähkö, jolla elokuvia pyöritetään. Tälllä kertaa oli tarjolla Neuvostoliiton aikaisia propaganda elokuvia ja suomalaista lapsen elämää 60-luvulta.


Festivaaleille oli kehitelty myös oma inkiväärin makuinen nimikko-olut, käsin tehty pale ale. Sitä sai tapahtumapaikan kuppilasta ja paikallisesta K-kaupasta.


Festivaaleilla oli tukkupäin erilaisia esityksiä, konsertteja, taidenäyttelyitä, vintagetoria jne.  Tapahtumia voi katsoa nettisivuilta www.reikareuna.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti