tiistai 2. syyskuuta 2014

Punttisalilla retrotossuissaPunttisalikausi on kesän jälkeen avattu. Vanhat kunnon retrotossut on kaivettu komeron periltä. Tossut ovat uskollisesti palvelleet monta hikistä vuotta. Punttisalilla käynti ei suju ilman näitä tossuja. Jesari-teipillä taatusti paikkaan, jos alkavat saumat irvistellä.

Kaikenlaisia tossun heiluttajia sitä on tullut vastaan eri punttisaleilla. Ensimmäinen sali oli ladon kokoisten ähisevien testosteroniukkojen luola, jossa hiki lensi. Homma oli niin totista, että pelkäsin joutuvani ensiapuhommiin kun joltain ukolta suoni pullistuu ohimolta ulos. Pelottavaa. Seuraava kuntosali oli naisten valtakuntaa. Siellä oli hyllyt täynnä naistenlehtiä, diskomusiikki soi ja leidit fillaroi kuntopyörillä viimeisen päälle meikattuina ja sävy sävyyn vaatteissa viimeisimpiä juoruja lehdestä lukien tai hönppäsarjoja seuraten tv ruudulta. Rasittavaa, tunsin itseni jotenkin erilaiseksi nuoreksi ja sitä paitsi siellä haisi ihan hirveästi hajuvesi. Kolmannella salilla oli ruuhkaksi asti saman työnantajan palveluksessa olevia kuntoilijoita. Ei kiva sekään, kun minä en olisi millään jaksanut parantaa maailmaa työpäivän jälkeen. Yksi huumoriveikko tosin pelasti sillä salilla paljon. Kesken punnerruksen tuli teräviä vitsejä ja tilanteeseen sopivia sutkautuksia. Siinä ei aina tiennyt pitääkö rakko vai ratkeeko suoli. Sitä vitsinkertojaa jäin kaipaamaan.

Mukavin sali on tämä neljäs, karu ja yksinkertainen. Minulle siellä on kaikkea riittävästi. Happea riittää, eikä ole pakko kuunnella jotain mitä ei halua. Itse asiassa siellä saa olla tiettyyn aikaan päivästä jopa yksin.  Kertakaikkiaan luksusta. Taidan olla aika salierakko. No ehkä parempi versio on kuitenkin kuntoilla kaverin kanssa hyvässä seurassa ettei ihan unohdu istuskelemaan. Sopiva kannustus pitää vauhtia yllä. Ja jos on yhdessä sovittu, että maanantaisin ollaan salilla, niin ei sitä ihan heti kehtaa yrittää keksiä selityksiä miksei nyt tulekaan. Minulle riittää salia yksi kerta viikossa. On mukava kun viikolla voi harrastaa muitakin liikuntamuotoja ja muuta elämää vuodenaikojen mukaan. Mutta nyt maistuu sopivasti punttisali. 

2 kommenttia:

  1. Taalla on nykyaan muodissa, ainakin lenkkeilijoilla, salilla en kay, sellaiset kirkuvan vihreat tai oranssit tossut. Pahimmassa tapauksessa kumpaakin varia yhdessa. En tykkaa.

    VastaaPoista
  2. Mulla on neonpunaiset tossut, koska ne sai alennuksesta kahdellakympillä. Mustat olisivat maksaneet viiskymppiä enemmän. Saituus iski :) Yritän ajatella sen niin, että niistä saa energiaa treeneihin.

    VastaaPoista