lauantai 13. syyskuuta 2014

Herkuttelijan Riika

Terveisiä herkkuttelureissulta vuoden 2014 kulttuuripääkaupunki Riiasta, Latviasta. Viikonlopun aikana ehtii käydä nauttimassa ainakin muutamassa varmassa suosikkikohteessa. Ensimmäisenä suuntasimme tunnelmalliseen keskiaikaiseen ravintolaan Rozengralsiin vanhaan kaupunkiin. Ruoka on siellä hyviä aitoja makuja tarjottuna aikaan sopivista astioista tunnelmallisessa ilmapiirissä. Illalla tunnelmaa ovat luomassa muusikot ja livemusiikki. Tarjoilijatkin ovat vanhoissa tyylikkäissä asuissa.Jos haluaa syödä paikallisruokaa edullisesti niin silloin kannattaa mennä johonkin Lido-ketjun ravintolaan. Sellainen löytyy vanhastakin kaupungista. Pitkältä tiskiltä voi valita haluamiaan herkkuja. Hyviä paikallisia oluita saa kyytipojaksi ja viinejäkin löytyy.


Paakelseja saa yötä myötenkin leipomoista.


Kakkukaupan tiski on todella houkutteleva. Maut ovat hyviä, enimmäkseen ei liian äitelää tai esanssista. Hinnat muuten euroina, kun Latviakin on eurojengissä mukana.


Latvian oma suklaamerkki on Laima. Liikkeitä on eri puolilla kaupunkia. Erilaisia herkkuja on hyllyt täynnä. 


Laiman suklaata ja Riga Balzamia on jo hankittu kotiin tuomisiksi. Yrttiviinasta on tehty hyvä mustaherukkaversio. Talven kylminä iltoina voi muistella reissua ja lämmitellä Balzamin ääressä.

2 kommenttia:

  1. Vieläkö jalat kantavat herkkujen painon? Miettii Ilolan lukija.

    VastaaPoista
  2. Nippa, nappa. Mutta hyvin kun kulkee paikasta toiseen niin kaloreitakin kuluu.

    VastaaPoista