Ternimaidosta tehty uunijuusto tunnetaan myös nimellä vasikan hyppelys. Ternimaitoa saadaan kun lehmä on poikinut ja uudet vasikat hyppivät maidon perässä, tästä varmaan nimi. Tutussa paikassa syntyi yhdeksän vasikkaa ja me pääsimme herkkujen äärelle. Uunijuustoon ei tarvita muuta kuin ternimaitoa ja vähän suolaa. Uunissa paistoaika on noin 1/2 - 1 tunti. Meidän reseptin mukaan päälle laitetaan syötäessä kanelia ja sokeria, mutta versioita on varmaan moneksi. Jotkut nauttivat uunijuustoa hillon kanssa. Ternimaidon uskotaan olevan erittäin terveellistä, onhan se tarkoitettu vasikkavauvojen täysravinnoksi. Kaupoistakin sitä saattaa löytää pakastettuna. Miltei tunnen luissani ternimaidon terveysvaikutukset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti