maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tuliaisia SuomestaMatkalle  lähdössä ulkomaille, mitä viemisiä ystäville? Tällä kertaa matkalaukkuun on pakattu uutta sekä perinteistä. Perinteistä edustaa Teiskon Viinitilan lakkajälkiruokaviini Joiku. Se on maisteltu ja hyväksi havaittu. Ystävämme ovat ranskalaisia viinin ystäviä. Lakkaviini sopii siis hyvin tervehdyksenä.

Suomalaista muotoilua edustaa Arto Halmetojan kauniit kaarevat puulastat. Niitä voi käyttää sekä paistolastoina, että salaattiottimina. Sopii hyvin Ranskan kulinaristeille, kun tykkäävät ruokatouhuista. Puulastat ovat näppärät käytössä ja vievät vähän tilaa laukussa.  Niitä lähtee mukaan useampi setti. Materiaalina käytetty puu on ihan kotikonnuilta. Muotoilu on uutta mutta materiaali perinteistä.


Tänä kesänä olen huomannut, että monessa eri paikassa on ollut myynnissä suomalaisia ekoliinoja. Kuoseja näihin liinoihin ovat tehneet niin suuret kuin pienet yritykset.


Ekoliinoja voi käyttää keittiössä pöydän pyyhkimiseen, tiskaamiseen jne. Mielestäni niissä on hyvä imukyky ja kuosit ovat kivoja. Ekoliinan voi pestä koneessa ja kun liina on käytetty loppuun voi sen kompostoida. En tiedä kuinka suomalainen innovaatio tämä on, mutta mukaan otetaan.


Perinteitä edustaa Muumi-pyyheliinat. Uudempaa tuotantoa Angry Birds kuviot.


Salmiakit, turkinpippurit, hapanleivät yms. on jätetty pois lastista, koska ranskalaiset ystävämme eivät ole niihin ihastuneet. Mutta sen verran kokeillaan, että otetaan mukaan ruischipsejä. Katsotaan kuinka käy.

2 kommenttia:

  1. Keskieurooppalaiset kyllä varmaan ihmettelisivät, jos heille veisi salmiakkia. :-)

    VastaaPoista
  2. No, ei se ole mikään hittituote ollut... Itse kyllä tykkään.

    VastaaPoista