sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pastaa, pizzaa, tiramisua

Italia on turistille helppo maa ruuan suhteen. Suurin osa italialaisista ruuista on tuttuja ympäri maailman. Italialaiset emigrantit ovat perustaneet mennessään ravintoloita ja levittäneet italialaista ruokakulttuuria. Vieraita makuja ei juuri tule vastaan, jos suuntaa turistiravintoloihin. Roomassa emme harrastaneet makuseikkailuja, vaikka kaikenlaisia sisäelinruokia olisi ollut tarjolla.

Näillä antipastotarjoiluilla olisi pärjännyt vaikka koko suku, eikä muuta olisi tarvinnut tilata.


Pastan joukossa herneet maistuivat hyviltä. Pastakastike oli ihana maistuvaa.


Hotellimme suosituksesta vierailimme Roomassa ravintola Le Tavernellessa. Ravintola oli illalla aivan täyteen varattu, mutta saimme hotellistamme mukaan käyntikortin respan allekirjoituksella ja sen voimin meille raivattiin tilaa. Hauskat ja äänekkäät tarjoilijaherrat pitivät leppoisaa tunnelmaa yllä ja ruoka oli todella hyvää. Suosittelen vierailemaan, mutta pöytävarauksella kannattaa varmistaa, että mahtuu mukaan.


Tuttu pizza Quatro Formaggi ja siinä kyllä todella maistuivat erilaiset juustot.


Tämä tiramisu oli varsin kahvisen makuinen, kyytipoikana limoncello.


Monessa paikassa oli mahdollista tilata hedelmäsalaatti ja se oli taatusti tuoreista hedelmistä tehty eikä purkista kaadettu. Mansikatkin maistuivat yllättäen makeilta. Proseccoa kylmänä ei voita mikään.


Yhdessä ravintolassa tuotiin laskun mukana ainaisten suklaakarkkien sijaan tällainen vastapaistettu, kuuma jälkiruokapipari. Nami, nami.


Pistaasitorttua Trasteveresta.En aio käydä puntarissa vähään aikaan kaiken tämän herkuttelun jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti