torstai 26. helmikuuta 2015

Jääpuisto


Nyt alkaa eteläisessä Suomessa jo tuntua siltä, että lumi loppuu kesken. Talvi on ohi ennen kun se kunnolla alkoikaan. Talviurheilusta on päässyt tänä vuonna nauttimaan kovin vähän. Joinain vuosina hiihtokautta on ollut pääkaupunkiseudullakin monta kuukautta ja meren jäälläkin on voinut luistella useita viikkoja. Tänä vuonna ainakin yhdessä paikassa aivan Helsingin keskustassa on vielä talven tuntua. Rautatientorilla on Jääpuisto täydessä vedossa. 


Suuntasimme Jääpuistoon luistelemaan arki-iltana töiden jälkeen. Luistimet kaivettiin komerosta esille ja     parin asteen plussakelissä lähdettiin katsomaan, missä kunnossa jää on. Hankin itselleni muutama vuosi sitten uudet luistimet kun edelliset oli varmaan 70-luvulta kouluajoilta. Uusissa on paksut ja lämpimät vuoret, niin etteivät varpaat palele.


Jään kunnossa ei ollut mitään moittimista. Keli oli juuri sopiva, eikä sormiakaan palellut. Meidän lisäksi jäällä oli enimmäkseen ulkomaisia turisteja. Jotkut ehkä ensimmäistä kertaa luistimilla liikkeellä. Kulku oli sen verran huojuvaa, että minua aivan hirvitti kun useilla ei ollut pipoa päässään, saati sitten kypärää. Luistimia saa kentän laidalta vuokrattua kuudella eurolla ja kypäriä olisi saanut lainata ihan ilmaiseksi.


Jäällä oli tarjolla apuvälineitä ensikertalaisille. Kovassa käytössä olivat tuonakin iltana. 


Jääpuisto tarjoaa luistelun opetusta ja senkin ihan ilmaiseksi. Meidän porukka tilasi neuvoja sirklaukseen. Oikein mukava opettaja ohjasi meitä, ihme etteivät useammat tarttuneet opettajaa hihasta. 


Luistelukin on mukavampaa kaverin kanssa. Kentällä soi leppoisa rytmimusiikki, jonka tahdissa on kiva kiitää.


 Jääpuiston reunalla olevaan kahvilaan voi mennä vaikka luistimet jalassa pitämään huilitaukoa ja hörppäämään kaakaota.


Nyt nauttimaan talvilajeista kun vielä voi! www.jaapuisto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti