perjantai 20. helmikuuta 2015

Herkkuja Campo de' Fiorilta
Campo de' Fiorin torilla Roomassa voi jo ihailla keväistä kukkaloistoa. Vaikka puut eivät vielä olleet hiirenkorvalla helmikuun lopun lämpimästä säästä huolimatta, niin kauaa ei varmasti mene kun joka puolella jo vihertää.


Kukkapöydästä löytyi pajunkissoja.


Mielessäni rakentelin itselleni salaatin näistä ihanista tuoreista aineksista.


Hedelmätiskiltä sai C-vitamiinilähteitä torjumaan uhkaavia kevätpöpöjä.


Me tilasimme mukilliset tuoreista hedelmistä puristettua granaattiomenamehua. Se on mukava sekoitus makeaa ja hapanta.


Juustopojat tarjosivat upeita juustoja maisteltavaksi ja niinhän siinä kävi, että tuliaisiksi piti ostaa juustoja. Jaa, kenelle tuliaisiksi? No, itselle tietysti! Olisivat myyneet myös saman kylän viiniä, mutta se jätettiin muille kannettavaksi.


Sen sijaan maustetiskistä ostimme yrttimaustesekoitusta nimeltä Bruschetta, joka on kuulemma joka paikan mauste. Lisäksi otimme kuivattuja kirsikatomaatteja. Käyttöä varmaan löytyy molemmille.

Torilla oli hauska poika myymässä sitruunanmehunpuristinta ja sellaista pientä veitsentapaista, jolla saa porkkanoista ja perunoista kierrettyä suikuroita. Kun olen vähän treenannut meidän uudella kodinkoneella, niin laitan kuvia blogiin. Ihan huviksemme kuuntelimme ja naureskelimme myyjäpojan jutuille. Kuinka on mahdollista, että italiaksi kerrottuja vitsejä ymmärsi, vaikka ei italiaa periaatteessa osaakaan? Kertojalla oli hyvät eleet ja loput korvasi kuulijan hyvä mielikuvitus. Ilman sukkelaa myyjäpoikaa näitä turhakkeita olisi tuskin tullut hankittua. No, kaikenlaisia matkamuistoja voi hankkia jääkaappimagneettien lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti