keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Viiniklubin pikkujoulutOlemme usean vuoden ajan kuuluneet klubiin, joka harrastaa matkailua ympäri maailmaa pöydän ääressä istuen, viinejä ja muita herkkuja maistellen, siis viiniklubi. Porukka on iloinen ja innokas sakki, joka on aina oikeassa viinien suhteen. Mielipiteitä on niin monta kuin on jäseniäkin. Seurueen kokoonpano on hieman vaihtuva, sillä aina eivät kaikki halukkaat mahdu mukaan. Nyt muisteltiin emäntiemme johdolla kuluneen vuoden viinimaita ja vietettiin pikkujouluja leikkisästi sokkomaistien merkeissä trubaduurin ja herkkujen säestyksellä. Parhaat tietäjät / arvaajat löydettiin.


Viinien maistelu on hauska harrastus. Joidenkin viinitietämys on huippuluokkaa. Ammattilaisten johdolla on mahdollisuus täydentää tietojaan. Muutamat keräävät viinikellariin arvokkaita harvinaisuuksia. Enimmäkseen kai halutaan löytää hyviä käyttöviinejä ruokapöytään ja seurustelujuomiksi. Yksi illan ihmetyksen aihe oli Barbera rypäleistä tehty viini.


Eräällä viinikellarivierailulla saimme maistella yksityisvaraston aarteita. Viime kädessä minusta viininmaistelussa on kysymys yksinkertaisimmillaan siitä, että joko viinistä pitää tai ei pidä. Mutta minusta on myös ihailtavaa, kuinka jotkut haluavat ottaa viinit haltuun analyysillä ja tiedoilla.

2 kommenttia:

  1. Olisi janna maistaa vuoden 1995 viinia! Mina ostan yleensa ihan nuoria ja yksinkertaisia kun en halua niista paljon maksaa, ja halpisviinit eivat vanhetessaan parane.Juuri eilen ostin uunituoretta 2014 israelilaista Sauvignon Blancia 5 eurolla ja kylla oli niin raikas ja miellyttava maku
    mielestani!

    VastaaPoista
  2. Kyllä mäkin kunnioituksesta kumarsin 95 viinin edessä ja toisen kerran kun googlasin viinin huutakauppahinnan. Mutta jos olen rehellinen niin parempiakin viinejä olen maistanut. Hinta ja ikä on ollut vain murto-osa Pauillacista. Syvimmän kumarruksen olen tehnyt vuoden 1963 viskipullon äärellä :)

    VastaaPoista