keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kuohuviiniä aamiaisellaTallinnan matkalla löytyi taas uusi mukava aamiaispaikka vanhasta kaupungista Viru kadulta. Kurkistin yhdestä avonaisesta portista sisään ja sieltä löytyi Cru ravintolan ovi. Ovessa luki, että ravintola aukeaa vasta klo 12, mutta sisällä oli valot ja liikettä jo kahdeksan jälkeen, kun me olimme liikkeellä. Koputtelin oveen ja ystävällinen nuori nainen avasi meille oven. Kyselin aamupalamahdollisuutta ja toivottelivat meidän tervetulleeksi.


Kuuden hengen seurueemme mahtui mukavasti sisälle pöydän ääreen viihtyisään ympäristöön. Takit tarjoilija otti jokaiselta eteisen naulakkoon ja palveli meidät viimeisen päälle ystävällisesti. Kahdellatoista eurolla pääsimme nauttimaan erinomaista kuohuviiniaamiaista hotellivieraiden kanssa. 


Ehdoton suosikkini oli ravintolan oma tumma leipä. En ole niin hyvää missään saanut. Vei jopa voiton saarintolaisleivästä. Nami, nami..


Puuro oli haudutettu hyvin ja maistui vallan mainiolta. Tarjolla oli pieniä ja sieviä lohileipiä, lämmintä munakokkelia ja pekonia, hedelmiä, croisantteja, jälkiruokia jne. Mitään en jäänyt kaipaamaan.


Ympäristö oli todella viihtyisä ja palvelu pelasi sutjakasti. Rupatellessa kävi ilmi, että ravintolan pohjat ovat 1300-luvulta ja rakennus heidän sanojensa mukaan Tallinnan vanhin rakennus. Tulipalo tuhosi rakennuksen 1400-luvulla, mutta uusi rakennettiin vanhoille perustuksille. Hotellihuoneet vaikuttivat houkuttelevilta. Sisäpihalla on viehättävä ulkoterassi kesällä.


Ruokalistan perusteella ravintola on varteenotettava illallispaikka.


Lautaset on tehty tilaustyönä ravintolalle, eikä niitä voi ostaa mistään. Harmi, olivat kivan näköisiä.

Viimeistään kesällä pitää mennä terassi testaamaan.

2 kommenttia: