torstai 12. tammikuuta 2017

Höyryävä teehetkiHaudutan mielelläni teeni puruista kannussa. Silloin saan kerralla monta mukillista. Yhdestä teepussista saa myös hauduttamalla koko kannullisen juotavaa. En kaihda teen lämmittämistä mikrossakaan. Ylimääräinen jäähtynyt tee ei mene hukkaan, kun kaadan sitä kannusta mukiin ja lämmitän sopivaksi.  


Musta tee on suosikkini. Hassumpaa ei ole valkoinen teekään. Vihreää teetä juon yleensä japanilaisen ruuan seuraksi ja jasmiiniteetä, kun poikkean syömään kiinalaisessa ravintolassa. Olen vähän laiska makuteiden kanssa. Niitä ei tule kovinkaan paljon ostettua kotiin, koska helposti niihin kyllästyy ennen kuin pussi on tyhjä.

Nyt kuitenkin suosikkiteeni Nordqvistin Hillapilvi alkaa olla lopuillaan. Se on mustaa teetä maustettuna hilla-aromilla ja ohdakekukan terälehdillä. Sain pussin tuliaisina ja olen kovasti ihastunut Hillapilven makuun. Luulen, että en selviä talvesta, jos en hanki uutta pussia Hillapilveä. On melkein kesän maku suussa, kun Hillapilveä maistelee... tai haistelee.

6 kommenttia:

 1. Mina en ole teeihminen ollenkaan. Nyt talvella lampimikseni iltapuoleen juon joskus kanelilla ja kardemummalla maustettuja. Vihreasta en tykkaa yhtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä litkin teetä päivittäin. Kahvia ei vatsa siedä oikein ollenkaan. Pelkkä lämmin vesikin ajaa tarkoituksen joskus jos laiskottaa teen keitto.

   Poista
 2. Minä taas juon vain vihreää tai valkoista teetä ja senkin laihana versiona. Musta tee ei sovi vatsalleni. Tosin teen juonti on jäänyt taka-alalle tuon kahvin juonnin opettelun takia. ;>)

  VastaaPoista
 3. Hmm, kuulostaapa hyvältä! Täytyykin pitää silmät auki josko tuota tulisi jostain vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro jos löydät. Minullakin on etsintäpartio lähdössä etsimään tätä lähiaikoina. En yhtään tiedä mistä se on aikoinaan ostettu.

   Poista